vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ziektekostenverzekering voor buitenlandse partner €1,60 per dag

Een ziektekostenverzekering voor een buitenlandse partner kan je hier afsluiten. Het maakt daarbij niet uit of de buitenlandse reiziger al in Nederland is of nog moet vertrekken uit het land van herkomst.

Ziektekostenverzekering voor buitenlandse partner

De ziektekostenverzekering voor jouw buitenlandse partner kost slechts €1,60 per dag. Hij of zij is dan in heel Europa verzekerd tegen onverwachte spoedeisende medische kosten.

Komt je partner naar Nederland voor een kort verblijf? Jouw partner mag dan maximaal 90 dagen hier verblijven. Natuurlijk moet je partner goed verzekerd zijn. De Schengen Visitor-verzekering voorziet hierin.

Wat kost een ziektekostenverzekering voor een buitenlandse partner?

De ziektekostenverzekering voor jouw partner kost € 1,60 per dag. Je hebt dan eenmalig € 50,- eigen risico en je kan de verzekering voor maximaal 6 maanden aaneengesloten afsluiten. Blijft je partner langer dan kan je weer een nieuwe ziektekostenverzekering afsluiten.

Hoe snel is mijn partner verzekerd?

Je kan hier eenvoudig de ziektekostenverzekering voor je partner afsluiten. Betaal je met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal? Dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail. Betaal je op een andere manier, dan ontvang je de polis maximaal tien werkdagen nadat de premie op de bankrekening van de verzekeraar is bijgeschreven.

Wat dekt de ziektekostenverzekering voor buitenlandse bezoekers in Nederland?

De ziektekostenverzekering voor buitenlandse partners dekt onverwachte spoedeisende medische hulp.

DekkingSchengen Visitor
Premie per persoon per dagv.a. € 1,60
Maximale leeftijdGeen
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen) tot € 500.000,-
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Aansprakelijkheid (optie)
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Hoe lang is de ziektekostenverzekering geldig?

Je kan de ziektekostenverzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Loopt jouw verzekering af? Je kan de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat de verzekeraar geen kosten zal vergoeden voor kwalen of klachten die je al had op het moment dat de verzekering afsloot. Het kan dus zijn dat je op de nieuwe ziektekostenverzekering geen vergoeding krijgt voor klachten of kwalen die op de oude verzekering wel waren gedekt. Als je nog niet weet hoe lang je de ziektekostenverzekering nodig hebt, kan je beter kiezen voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is.

Waar is de ziektekostenverzekering geldig?

De ziektekostenverzekering geldt in alle landen die onder het Schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: de verzekering geldt niet in je land van herkomst en de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Wat dekt de ziektekostenverzekering niet?

Voor deze ziektekostenverzekering geldt geen medische acceptatie, maar er wordt wel gevraagd of je een ziekenhuisopname verwacht. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de verzekering afsloot? Dan vergoedt de verzekeraar deze kosten niet. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had. Voor sommige behandelingen krijgt je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

  • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
  • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
  • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Vragen?

Heb je vragen over een ziektekostenverzekering voor buitenlandse partners? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739