vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ziekten en sterfgevallen in het buitenland vermijdbaar

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie en reizen ook steeds verder. Maar aan verre reizen zijn risico’s verbonden, wat niet elke reiziger inziet. Indien we ons beter voorbereiden op de risico’s in het buitenland, kan het aantal ziekten en sterfgevallen sterk verminderen.

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

Vaccinatie

Nederlanders onvoorbereid op reis
Tijdens de opening van de Vakantiebeurs vorige maand, zijn een aantal opvallende resultaten van diverse onderzoeken getoond. Eén op de tien vakantiegangers heeft een chronische aandoening, waardoor het risico van infectieziekten wordt verhoogd. Ook ouderen zijn een risicogroep voor infectieziekten. Twee op de tien reizigers zijn niet voldoende beschermd tegen malaria. Bijna 50% van de Nederlandse reizigers zijn niet goed beschermd tegen hepatitis A. Terwijl deze infectie een grote doodsoorzaak in Afrika is.

Meer dan 10 procent slikt geen malariatabletten bij reis naar risicoland
Ruim 400 Nederlanders zijn eind vorig jaar ondervraagd tijdens het jaarlijkse Schiphol onderzoek over hoe zij zich beschermen tegen infectieziekten naar verre bestemmingen. Hieruit bleek dat meer dan 10% van de Nederlandse vakantiegangers zelfs naar een hoog risicoland als Gambia geen malariatabletten slikt. “Daarom sterven er nog steeds Nederlanders aan malaria”, verklaart Dr. Pieter van Thiel, internist (Tropencentrum AMC Amsterdam). “Dat vind ik onbegrijpelijk. Een reiziger moet zorgeloos van een vakantie kunnen genieten. Een goede reisadviseur heeft hier oog voor en de reiziger heeft zelf ook een bepaalde verantwoordelijkheid.”

(meer…)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739