vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Zomervakantie Nederlanders: betaalbaar en zonzeker

zomervakantie

Zomervakantie Nederlanders: betaalbaar en zonzeker

Deze zomer gaan 10,8 miljoen Nederlanders één week of langer op zomervakantie. Dat aantal is lager dan vorig jaar, toen waren dat er bijna 11 miljoen. Circa 2,9 miljoen vakantiegangers vieren vakantie in eigen land. Bijna 7,9 miljoen landgenoten kiezen voor een buitenlandse vakantiebestemming.

Topbestemmingen

Frankrijk is voor de Nederlandse vakantieganger nog steeds de onbetwiste koploper als zomervakantiebestemming. Deze zomer zijn betaalbare, zonzekere bestemmingen als Turkije, Griekenland en Spanje in trek. Verre bestemmingen zijn dit jaar minder populair.

De top 5 zomer- vakantiebestemmingen met reizigersaantallen:

  1. Frankrijk 1.510.000
  2. Spanje 950.000
  3. Duitsland 925.000
  4. Italië 655.000
  5. Turkije 640.000

De grootste stijgers dit jaar zijn: Kroatië (+9%) Turkije (+6%) en Griekenland (+5%). Vooral De grootste dalers dit jaar zijn de verre bestemmingen (-10%), waaronder de VS (-9%). Binnen Europa is Zwitserland (-8%) de grootste daler.

Prijsbewust

Ook dit jaar zien we dat Nederlanders later gaan boeken en op zoek gaan naar een zonzekere en betaalbare vakantiebestemming, daardoor zijn all-inclusive vakanties populair. Zonnige bestemmingen als Spanje, Griekenland, Portugal, Egypte en Turkije zullen volgens de ANWB profiteren van het slechte voorjaar in Nederland. Nederlanders die nog moeten boeken gaan op zoek naar de beste deal, waarbij waar voor je geld heel belangrijk is. Nederlanders die geen all-inclusive vakantie ondernemen zullen ter plekke prijsbewust zijn.


Reisverzekeringblog.nl tip: Een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op vakantie gaat. Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt, dan is het prettig als je terug kunt vallen op je reisverzekering. Het zoeken naar de juiste reisverzekering kan soms lastig zijn door de vele aanbieders. Kies om te besparen niet altijd de goedkoopste verzekering. Een goedkopere reisverzekering, betekent ook vaak een lagere dekking. Toch is het wel mogelijk om voordelig en goed verzekerd op vakantie te gaan. Lees hier onze tips »


Verre bestemmingen

Circa 700.000 Nederlanders kiezen voor een intercontinentale vakantie. Dat is minder dan vorig jaar, toen kozen 780.000 Nederlanders voor een verre bestemming. De populairste verre bestemming is, ondanks de daling, ook dit jaar de Verenigde Staten en zal ongeveer 245.000 Nederlandse vakantiegangers begroeten. Andere populaire bestemmingen zijn: Indonesië (55.000), Canada (43.000), Nederlandse Antillen (35.000) en Thailand (31.000).

Autovakanties

Het aantal buitenlandse autovakanties is deze zomer gelijk aan vorig jaar: 4,2 miljoen vakanties worden met de auto ondernomen. Populairste landen om met de auto naartoe te gaan zijn: Frankrijk (1,4 miljoen), Duitsland (780.000), Italië (470.000) en Oostenrijk (355.000).

Accommodatie

Populairste accommodatie voor de zomervakantie in Nederland is een bungalow, ruim 1 miljoen Nederlanders kiezen voor deze accommodatie. Voor het buitenland is het hotel meest geliefd (2,3 miljoen), al ziet de ANWB hier wel een lichte daling ten op zichte van de jaren ervoor. De laatste jaren wint een verblijf in een bungalow, vakantiehuisje of villa (1,3 miljoen) in het buitenland terrein.

Kamperen

Een kampeervakantie blijft favoriet voor bijna 3,5 miljoen Nederlanders. De ANWB verwacht dat er naar schatting 2,4 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland. Kamperen in het buitenland neemt dit jaar iets toe, vooral de (sta) caravan is een populair verblijf. Populaire kampeerbestemmingen zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië en Kroatië. Voor kamperen in eigen land ligt dat aantal op iets minder dan 1 miljoen Nederlanders. Uiteraard zal het weer een grote rol spelen: bij goed weer zullen de kampeerders die nog niet geboekt hebben eerder hun vakantie in Nederland doorbrengen dan op een camping in het buitenland.

Cruises populair

Net als voorgaande jaren stijgt ook het aantal cruisevakanties dit jaar met circa 10 à 15%. De meest populaire bestemmingen zijn cruises in de Middellandse Zee en in de Noord-Europese gebieden. Het maken van een cruise past bij prijsbewuste Nederlandse vakantieganger; er komen ter plekke niet of nauwelijks kosten bij waardoor de reizigers een goed overzicht heeft van de vakantiebesteding.

Bronnen: ANWB, ANVR, CVO Vakantieplannen 2013

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739