vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Zwarte zaterdag voor vakantieverkeer in Frankrijk

Zwarte-zaterdag-fileKomende zaterdag, 30 juli, zal het weer extreem druk zijn op de Franse wegen. De ANWB raad Nederlandse automobilisten aan om zaterdag niet door Frankrijk te rijden.

In deze periode kunnen er wel acht- toto negenhonderd km file staan. De files staan niet alleen richting het zuiden maar ook richting het noorden. Die drukte komt vrijdag 29 juli rond het middaguur al op gang en veel files zullen tot laat in de avond blijven. Vanaf zaterdagmorgen neemt de drukte op de weg al vroeg toe. Op de Autoroute du Soleil (A7) kan men meer dan 100 kilometer file verwachten. De extra reistijd loopt op tot drie uur. Ook alle andere Franse routes richting het zuiden (A8, A9, A10 en A75) zijn overbelast.

Vermijd de ergste drukte en vertrek zaterdag pas na 10.00 uur uit Nederland. Het beste is om op zondag op weg te gaan. Terugkerende vakantiegangers zijn beter af wanneer zij op zondag naar huis rijden. Volgende week zaterdag 6 augustus, wordt het ook bijzonder druk, reizigers moeten rekening houden met lange files. Door verscherpte controles zullen er bij verschillende grensovergangen in Europa flinke vertragingen zijn.

Ook in andere landen zullen de wegen overvol zijn met vakantieverkeer. Zo kan men file verwachten bij de Gotthardtunnel. In Duitsland zijn vooral de routes richting Oostenrijk overbelast.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *