vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantiegangers, opgepast voor Zwarte zaterdag!

Vakantiegangers, opgepast voor zwarte zaterdag! Vakantiegangers die van plan zijn om a.s. zaterdag op reis te gaan naar een bestemming in Europa, moeten extra voorzichtig zijn. Komende zaterdag wordt er topdrukte op de Europese wegen verwacht. Volgens de ANWB is het de drukste Europese reisdag van het jaar.

In Frankrijk kan zaterdagmiddag zo’n zeshonderd kilometer file staan. Het zal extreem druk zijn op alle belangrijke routes naar het zuiden, zoals op de A6 voor Lyon. Op alternatieve routes is het mogelijk minder druk, maar het verstandigste is om op deze dag de Franse snelwegen naar de Middellandse Zee helemaal te mijden en bijvoorbeeld zondag te reizen.

Duitsland

Ook in Duitsland verwacht de ANWB de nodige vertraging. De schoolvakanties in het zuiden van het land beginnen komend weekeinde en rond Hamburg zijn er ook nog wegwerkzaamheden die voor problemen zorgen. Op de route van Frankfurt via Neurenberg naar München worden veel files verwacht, en ook op de wegen van Duitsland naar Oostenrijk wordt het druk.

In Zwitserland loopt de wachttijd voor de Sint Gotthardtunnel op tot meer dan drie uur, in Italië wordt het filerijden bij het Gardameer en richting de kust.

In Nederland wordt alleen lokaal drukte verwacht. Rond Rotterdam kan het druk zijn vanwege het Zomercarnaval en bij Assen kunnen er files ontstaan door het Truckstarfestival op het TT-circuit.

Voorbereiding op Zwarte zaterdag

Neem genoeg te drinken mee! Je kan stil komen te staan en zeker als je kinderen in de auto hebt, moet je genoeg drinken bij je hebben. In bijna heel Frankrijk is in juli en augustus ook Engelstalige verkeersinformatie te horen. Zorg voor vertrek dat de batterij van je mobiele telefoon volledig is opgeladen, zodat je altijd kunt bellen bijvoorbeeld bij autopech.

Voorkom autopech

Laat ook de auto checken: werkt de airco goed, is de bandenspanning in orde, voldoende koelvloeistof en controleer je accu. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken. Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Zorg dan voor een reisverzekering met een extra module voor pechhulp. Laat je vakantie niet verpesten door autopech in het buitenland.

Bij ReisverzekeringBlog sluit je in een paar stappen een reisverzekering met pechhulp voor je auto. Je bent dan gedurende je vakantie verzekerd tegen autopech. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de Nederlandstalige alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739