vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Aardbeving en Tsunami Japan: wat is verzekerd bij de Europeesche?

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Voor de kust van Japan heeft vrijdag 11 maart een zware aardbeving van 8,9 op de schaal van Richter plaatsgevonden. De beving werd gevolgd door tientallen naschokken van minimaal 5,0. Door de aardbevingen is een tsunami ontstaan. Wat voor gevolgen heeft dit voor de verzekerden van de Europeesche?

Annuleringsverzekering

Vlucht vertraagd waardoor de vakantie naar Japan korter wordt

Bij een reisperiode van meer dan drie dagen geldt een vergoeding voor vertreksvertraging op de heenreis. Deze geldt vanaf een vertraging van meer dan 8 uur tot een maximum van 32 uur. Bij meer dan 8 uur vertraging wordt 1 ongenoten dag vergoed, bij meer dan 20 uur 2 dagen en bij meer dan 32 uur 3 dagen.

Is de vlucht naar Japan geannuleerd?

Wij adviseren je dan om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waar de reis geboekt is. De Annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking.

Wil je een reis naar Japan annuleren?

Annuleren kan alleen met een geldige annuleringsreden. Deze specifieke gebeurtenis is niet in de voorwaarden opgenomen als annuleringsreden en is daarom niet verzekerd.

Samengestelde reis naar Japan

Deze optionele dekking is speciaal voor reizigers die zelf de losse onderdelen van hun reis regelen en boeken. Als één van de onderdelen van de samengestelde reis onvoorzien uitvalt, dan zijn de annuleringskosten van de overige onderdelen verzekerd.

Reisverzekering

Langer verblijf in Japan. Heb je een reis geboekt en kan je op de geplande datum niet naar huis?

De reisverzekering blijft gedurende deze periode gewoon van kracht. Wanneer je niet op het geplande moment terug kan keren naar Nederland dan zijn gemaakte extra reis- en verblijfskosten gedekt op de reisverzekering. Extra kosten moeten altijd vooraf worden voorgelegd aan de Europeesche Hulplijn tel: +31 20 651 5777. Voor reizigers die georganiseerd op vakantie zijn, adviseren wij contact op te nemen met de reisorganisatie.

Tijdens de oorspronkelijke reisperiode

Extra reis- en verblijfskosten gemaakt tijdens de oorspronkelijke verblijfsduur vallen niet onder de dekking van de reisverzekering.

Omboekverzekering

Heb je een omboekverzekering bij de Europeesche en wil je een reis naar Japan omboeken?

Indien Japan de reisbestemming is en je wilt de reis omboeken, dan is de omboekverzekering van kracht.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739