vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Australië komt met ‘backpacker belasting’

Backpackers die naar Australië reizen en daar een centje willen bijverdienen moeten 15 procent belasting gaan betalen.

Het voorstel voor de nieuwe ‘backpacker tax’ is wel een stuk lager dan de 32,5 procent in het originele plan.

De toeristenbranche en de agrarische sector waren het niet eens met het hoge belastingtarief. Men vreesde dat veel Europese backpackers dan zouden uitwijken naar Nieuw-Zeeland. Dat land hanteert een belastingtarief van 10,5 procent voor toeristen met een werkvisum.

Jaarlijks reizen er ongeveer 600.000 backpackers naar Australië. Vele van hen verdienen een deel van de reis en vakantie terug door te werken in het land, zoals fruit plukken bij boeren. Voorheen was dat inkomen belastingvrij indien een backpacker minder dan 18.200 Australische dollar (zo’n 12.700 euro) verdiende.

De Australische regering kwam al in 2015 met een plan om inkomensbelasting  te gaan heffen, maar partijen konden het niet eens worden over het percentage. Het wetsvoorstel moet nog door het parlement.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739