vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Azië heeft goedkoopste accommodaties voor backpackers

Backpacken wint wereldwijd aan populariteit. De ontdekkingstocht met rugzak is betaalbaar en steeds toegankelijker.

Een bekende hotelboekingsite zette de tien goedkoopste backpackbestemmingen ter wereld op een rij.

Azië bij uitstek

Azië is de regio bij uitstek voor backpackers die goedkoop willen overnachten in hotels. De voordeligste hotelbestemming ter wereld is de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Tijdens de eerste helft van 2012 betaalden reizigers gemiddeld € 45 voor een hotelovernachting in Hanoi. De top 10 met voordeligste backpackbestemmingen ter wereld bestaat volledig uit Aziatische steden. Hanoi wordt op de voet gevolgd door de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh (€ 47). Op de derde plaats volgt de Thaise badplaats Pattaya (€ 55).

Thailand voor city hoppers

Voor backpackers die verschillende steden willen bezoeken – zonder daarbij al te veel te betalen voor hotelovernachtingen – is Thailand het meest geschikte reisdoel. De lijst bestaat voor de helft uit bestemmingen in Thailand. Naast Pattaya behoren ook Chiang Mai (€ 58), Bangkok (€ 65), Krabi (€ 71) en Phuket (€ 73) tot de voordeligste backpacklocaties ter wereld.

Voordeligste backpackbestemmingen ter wereld

Gemiddeld betaalde hotelkamerprijs per overnachting tijdens de eerste helft van 2012

  1. Vietnam -Hanoi € 45
  2. Cambodja – Phnom-Penh € 47
  3. Thailand – Pattaya € 55
  4. Vietnam – Ho Chi Minh City € 58
  5. Thailand – Chiang Mai € 58
  6. Thailand – Bangkok € 65
  7. India – Goa € 70
  8. Thailand – Krabi € 71
  9. China – Beijing € 73
  10. Thailand – Phuket € 73

Reisverzekering voor backpackers

Vergeet niet om de juiste reisverzekering af te sluiten als je gaat backpacken. De Globertrotter verzekering is bijvoorbeeld een goede keuze voor een backpackreis. De backpacker reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Mocht je tussendoor naar Nederland komen, en je zorgverzekering hebben stopgezet, dan ben je ook hier verzekerd tegen ziektekosten (maximaal 21 dagen).

Een belangrijk aspect is dat je ook verzekerd bent als je tussendoor gaat werken in het buitenland. De backpacker reisverzekering biedt ook dekking voor reisongevallen, reisbagage, SOS-kosten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, gevaarlijke sporten en medische kosten (aanvullend of volledig). Bij problemen kun je altijd contact kan opnemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar. Meer informatie over een backpackreisverzekering lees je hier: www.reisverzekeringblog.nl/backpackers-reisverzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739