vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Backpackers weer op reis naar landen in Midden- en Zuid-Amerika

Backpackers weer op reis
Backpackers weer op reis

Nu de coronapandemie grotendeels achter ons ligt gaan backpackers weer op reis naar verre bestemmingen om daar met hun rugzak landen te verkennen.

Vooral landen in Midden- en Zuid-Amerika, zoals Costa Rica, Colombia en Mexico zijn in trek voor een backpackvakantie, maar ook Guatemala, Panama en Peru zijn veel gekozen bestemmingen door globetrotters.

Nederlandse backpackers naar Mexico en Costa Rica

Voor Nederlandse backpackers zijn Mexico en Costa Rica populair vanwege de relatief soepele coronaregels. Bij aankomst is geen negatieve PCR-test, of vaccinatie- of herstelbewijs nodig en buitenlandse toeristen hoeven niet in quarantaine. De gangbare backpackerbestemmingen zoals Nieuw-Zeeland en Australië zijn momenteel minder populair vanwege strenge inreisvoorwaarden.

Reisverzekering: dekking bij oranje reisadvies

Toeristen en backpackers reizen weer vaker naar ‘oranje’ bestemmingen, vooral omdat een aantal backpackers reisverzekeringen, zoals de Globetrotter Verzekering, de medische kosten bij een coronabesmetting in een oranje land inmiddels vergoeden.

In Nederland is er de afgelopen weken meer vraag naar verre reizen. Steden als New York en Istanbul zijn populair evenals bestemmingen zoals Thailand, Indonesië en Sri Lanka.

Australië wil ook weer backpackers ontvangen

De belangrijkste backpackersbestemming ‘Australië‘ wil graag dat de backpackers terugkomen. Vanwege de tekorten op arbeidsmarkt wil de Australische regering backpackers inzetten om seizoenswerk te verrichten. Om de veelal jonge rugzaktoeristen te interesseren biedt het land Down Under een gratis werkvisum voor een jaar. Door de coronapandemie en de lockdown van het land is er een groot tekort aan arbeidskrachten. Elke backpacker of student die de komende twaalf weken naar Australië reist, krijgt het visum gratis. Australië doet geen concessies aan de regels om het land binnen te komen. Een coronavaccinatie is verplicht en de meeste staten eisen van reizigers dat ze na aankomst twee coronatesten ondergaan. Er is geen quarantaineplicht.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739