vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

De 8 beste tips voor een goedkope vakantie!

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten

Tips voor een goedkope vakantie

Wij hebben voor jou de beste tips voor een goedkope vakantie!

Nog een paar maanden en dan begint de zomer. Een heerlijk vooruitzicht met lange dagen en zwoele zomeravonden. Maar waar je het hele jaar naar uitkijkt, is de zomervakantie. Lekker luieren en bruinbakken op het strand of cultuursnuiven. Heb je nog geen vakantie geboekt en wil je op reis voor de beste prijs? Wij hebben nuttige tips voor wie echt goedkoop op vakantie wil!

1. Ga op reis als anderen thuisblijven

Vermijd de dure schoolvakantieperiode en de feestdagen, als je goedkoop op reis wil. Zodra de schoolvakanties beginnen, stijgen de prijzen.

2. Wees flexibel, boek een lastminute

Ben je flexibel als het gaat om de vertrekdata? Maakt de bestemming je niet uit, als de zon maar schijnt? Dan is de kans groot dat je een lastminute vindt tegen een scherpe prijs. Zet je koffer al vast klaar en kijk uit naar interessante vakantieaanbiedingen.

3. Vergelijk verschillende touroperators

Vergelijk, vergelijk en vergelijk nog eens. Bekijk altijd alternatieven. Dat kan met behulp van reisvergelijkingssites. Zoek op verschillende vertrekdata, vertrekplaatsen, bestemmingen en reisduur en sorteer het resultaat op de laagste prijs.

4. Pakketreis of samengestelde reis?

Vergelijk de prijzen van een pakketreis (alles in één) met een samengestelde reis (een losse vlucht + hotel). Soms zijn kant-en-klare pakketreizen of charterreizen echt voordelig, maar regelmatig kun je tientallen euro’s besparen door zelf je vlucht en je hotel te zoeken.

5. Kijk eens over de grens

De vakanties zijn in Duitsland soms stukken voordeliger. Het voordeel kan al snel honderden euro’s zijn. In België liggen de prijzen vaak wat hoger, maar een aanbieding van een Belgische touroperator kan ook een financiële meevaller zijn.

6. Abonneer je op diverse nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven van reisorganisaties geven je een goed inzicht in wat op een bepaald ogenblik goedkoop is. Bovendien bevatten ze vaak aantrekkelijke aanbiedingen.

7. Ga naar een bestemming die uit de gratie is

Ga naar een vakantieland dat op dit moment niet populair is. Bestemmingen waar tot voor kort een negatief reisadvies voor gold zijn uit de gratie bij de consument. Denk aan Tunesië en Egypte. Om weer toeristen te trekken stunten de reisorganisaties met prijzen.

8. Sluit altijd een annuleringsverzekering en een reisverzekering af

Een vakantie kan alsnog een financieel fiasco worden als je vergeet om een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.

Een annuleringsverzekering voorkomt dat je hoge annuleringskosten moet betalen indien je onverwachts niet op vakantie kunt: lees hier meer over een annuleringsverzekering.

Een reisverzekering betaalt de kosten bij noodsituaties in het buitenland. Bijvoorbeeld als je eerder terug moet naar Nederland of als je niet weg kunt van je bestemming door een staking op de luchthaven: lees hier meer over een kortlopende reisverzekering.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739