vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

10 bestemmingen voor wintersport vroeg in het seizoen

Wil je sneeuw en skiën? En wel zo snel mogelijk? Dat kan bij de volgende 10 wintersportbestemmingen.

Speciaal voor wintersporters die niet  kunnen wachten totdat ze weer op de lange latten staan, onthult Skyscanner enkele van de beste plaatsen voor een ski-trip vroeg in het seizoen.

Maar hoe weet je zeker dat je er sneeuw treft in plaats van gras op de pistes? Nou, de algemene regels voor vroeg in het seizoen skiën zijn hetzelfde als voor late seizoen skiërs. Ga hoog of ga naar het noorden als je graag op de piste wilt staan voor de start van het nieuwe jaar. Resorts die flink geïnvesteerd hebben in sneeuwkanonnen zijn ook vaak sneeuwzeker.

1. Val Thorens, (Frankrijk)
Europa’s hoogste skiresort met skiën op 2000 meter hoogte betekent dat de sneeuw langer koud blijft en de liften wel tot in mei operationeel zijn. Als onderdeel van het Trois Vallees skigebied is Val Thorens een goede keuze als het gaat om goede sneeuwcondities, ook vroeg in het seizoen.

2. Niseko, (Japan)
Het bekendste skiresort in het land van de rijzende zon Niseko (dat eigenlijk uit meerdere skigebieden bestaat) opent normaalgesproken eind november met een beetje hulp van Siberische koufronten die de poedersneeuw van Niseko beroemd hebben gemaakt. Niseko’s notoriety raakt snel wereldwijd bekend en het gebied is al enorm populair onder Australische skiërs.

3. Åre, (Zweden)
Zwedens’ nummer 1 resort noemt zichzelf Europa’s grootste en meest geavanceerde. In Åre loopt het seizoen van november tot en met mei. Met 100 pistes om vanaf te roetsjen en de optie om ook ’s nachts de lange latten onder te binden, maakt Åre tot een populaire keuze voor skiën vroeg in het seizoen. De pistes gaan half december open.

4. Tignes, (Frankrijk)
Wintersportadepten kunnen in dit skiresort vroeg gaan skiën op de gletsjer met meer dan 20 kilometer pistes en hellingen met een indrukwekkende verticale val van meer dan 750 meter. Skiën in de rest van het skigebied begint half december. Tignes is een betrouwbare keuze voor vroeg skiën.


Reisverzekeringblog.nl tip: Sluit altijd een reisverzekering af met wintersportdekking. Dan is niet alleen jouw ski-uitrusting en skipas verzekerd, maar ben je ook gedekt tegen kosten wanneer je gered moet worden van een berghelling of met een banaan van de piste naar het dal moet worden vervoerd. Lees hier meer over een wintersport reisverzekering.


5. Zermatt, (Zwitzerland)
Dit beroemde Zwitserse skiresort heeft liften die jou tot een duizelingwekkende hoogte van 3.899 meter duwen. Zermatt biedt skimogelijkheden vanaf eind november. Zermatt is een van de weinige skigebieden in de wereld waar je vrijwel het hele jaar door kunt skiën en is een goede keuze als je voor de kerst nog wilt skiën.

6. Saas Fee, (Zwitserland)
Met een skigebied dat ligt tussen de 1800 meter en 3500 meter hoogte en dat toegang biedt tot een gletsjer, biedt Saas Fee vroege seizoen skiërs voldoende sneeuw. Freestyle snowboarders en skiërs zullen zich hier enorm thuis voelen omdat zij in Saas Fee het hele jaar door hun kunsten kunnen vertonen in sneeuwparken met schansen en half-pipes.

7. Livigno, (Italië)
Livigno is een van de hoger gelegen resorts in Europa met pistes tot 3.000 meter, met goede sneeuwstatistieken en veel zonuren. Skiën begint meestal eind november. Livigno’s taxfree status is mooi meegenomen; eten en drinken is daardoor aanmerkelijk goedkoper.

8. Whistler-Blackcomb, (Canada)
De excellente faciliteiten van sneeuwschuivers en sneeuwkanonnen die continu de pistes bewerken zorgen voor een lang skiseizoen dat eind november/begin december start. Dit Canadese superresort is meerdere malen benoemd tot beste skiresort ter wereld.

9. Mammoth, (Californië)
Tijdens het seizoen dat normaalgesproken begint in november en duurt tot juni kunnen skiërs en snowboarders in Mammoth genieten van het hoogste skiresort in Californië. Het is ook van de meest prestigieuze skiresorts van de Verenigde Staten.

10. Solden (Oostenrijk)
Net zoals Zermatt kan je u in Solden het hele jaar door skiën op de twee gletsjers. Voor een ski-trip vroeg in het seizoen is Solden een betrouwbare keuze. Men zegt dat in Solden sneeuw gegarandeerd is van november tot mei. De ‘state of the art’ bergspoorweg en het gigantische skigebied maken van Solden tot de beste keuze voor de early bird skiër.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739