vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Bril en knieletsel meest geclaimed na wintersport

Het wintersportseizoen loopt inmiddels op zijn einde. Europeesche Verzekeringen heeft uit alle claims die afgelopen winter zijn binnengekomen op de reisverzekering een schade top tien vastgesteld.

Ook is er een overzicht gemaakt van het meest voorkomende skiletsel.

Top 10 bagageclaims

 1. Bril 11%
 2. Koffer/tas 10%
 3. Camera 10%
 4. (Ski)kleding 9%
 5. Mobiele telefoon/smartphone 7%
 6. Ski’s/snowboards 6%
 7. Identiteitskaart/rijbewijs 6%
 8. Skipas 5%
 9. Zonnebril 5%
 10. Portemonnee 4%

Brillen meest geclaimd

Van alle brillen die stuk gaan of gestolen worden tijdens de wintersport, is de ‘gewone’ bril op sterkte het vaakst de dupe. Het betreft maar liefst 11% van alle bagageclaims. Het advies is dan ook om altijd een reservebril mee op reis te nemen. De zonnebril staat verderop op nummer 9 en de skibril valt met 3% net buiten de top 10.

Camera’s een plek gestegen

De camera is ten opzichte van vorig jaar een plek gestegen naar de 3e plaats in de top 10 door een toename van 9% naar 10%. De camera heeft daarmee de positie van skikleding ingenomen.

Top 10 skiletsel

 1. Knie 24%
 2. Schouder 11%
 3. Hoofd 9%
 4. Enkel 9%
 5. Pols 8%
 6. Been/scheenbeen 7%
 7. Heup 7%
 8. Duim 6%
 9. Rib 6%
 10. Kuit 5%

Meeste blessures aan knie en schouder

Meer nog dan voor bagageschade worden tijdens de wintervakantie kosten voor blessures gedeclareerd op de reisverzekering. Tijdens de wintersportperiode betreft het vooral blessures aan knieën, schouders, hoofd en enkels. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

Helm op tegen hoofdletsel

Op nummer 3 in de top 10 staat hoofdletsel met 9%. Dit geeft duidelijk aan dat het dragen van een helm op de piste geen overbodige luxe is. Uit eerder onderzoek van de Europeesche blijkt gelukkig dat helmgebruik onder wintersporters steeds normaler wordt en elk jaar toeneemt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739