vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Buitenlandse zaken waarschuwt reizigers die naar Griekenland gaan

Griekenland-euro Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor Griekenland vandaag aangepast. Reizigers dienen zich extra goed voor te bereiden en alert te zijn op de veranderingen die kunnen ontstaan door de crisis in het land. Ook adviseert het ministerie om een goede reisverzekering af te sluiten zodat onverwachte kosten gedekt zijn. 

Het risico dat het betalingsverkeer in Griekenland hinder gaat ondervinden door de financiële onrust is dit weekend groter geworden. Mogelijk kan er binnenkort niet meer gepind worden, zo waarschuwt Buitenlandse zaken in het reisadvies.

Verder zegt het advies: “Mogelijk kan er dan ook niet meer met creditcards betaald worden. Neem daarom voldoende contant geld voor alle kosten van uw verblijf in Griekenland tot uw terugkeer. Ook onverwachte kosten. Blijf u tijdens uw verblijf informeren over de laatste ontwikkelingen. Dat kan door het reisadvies in de gaten te houden en de media en op Twitter @BZReisadvies te volgen. Ook uw reisorganisatie of hotel kan u nuttige informatie geven.”

Volgens de koepelorganisatie voor de reisindustrie, de ANVR, is er geen reden om een reis naar Griekenland te annuleren. De ANVR geeft reizigers naar Griekenland wel het advies om voldoende contant geld mee te nemen voor het geval er straks geen geld meer uit de pinautomaten komt.

Lees hier meer informatie: www.reisverzekeringblog.nl/griekenland-reisverzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739