vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Caravanverzekering al vanaf € 8,- per maand goed verzekerd!

Caravanverzekering al vanaf € 8,- per maand goed verzekerd! Je hebt hier al een uitstekende caravanverzekering vanaf € 8,- per maand. De Caravanverzekering van Unigarant (100% dochter van ANWB) is geschikt voor vouwwagens, aanhangwagens, stacaravans en trailers.

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een caravanvakantie in deze onzekere tijden. Met een caravan ben je mobiel en kan je snel terug naar Nederland als er problemen in een ander land zijn. Uit een analyse van RDC-cijfers door BOVAG, blijkt dat 11,4 procent -oftewel 1 op 9- van de meerpersoonshuishoudens in Nederland, een caravan of camper in bezit heeft. In totaal telt ons land momenteel ruim 558.000 geregistreerde caravans en kampeerauto’s en dat zijn er bijna 10.000 meer dan begin 2015.

Verzeker je nieuwe of tweedehandse caravan goed!

Heb je een nieuwe caravan? Unigarant vergoedt bij diefstal of totaal verlies binnen vijf jaar na aankoop de nieuwwaarde. Voor tweedehands caravans geldt een aantrekkelijke premie en 3 jaar aanschafwaardedekking. Wordt jouw caravan tijdens of vlak voor een vakantie gestolen of onbruikbaar door schade? Je krijgt gratis een vervangende caravan of huuraccommodatie voor maximaal 30 dagen.

De voordelen van de caravanverzekering:

✔ Deze verzekering kan je afsluiten voor nieuwe én tweedehands caravans.
✔ Ook aan- en bijbouw, zoals voortent of luifel is meeverzekerd
✔ Je krijgt een gratis vervangende caravan na een ongeval of diefstal.
✔ Je krijgt korting als jouw caravan een hagelbestendig dak heeft.
✔ Altijd 24/7, hulp van de ANWB Alarmcentrale.

Aanvullende dekkingen caravanverzekeringen

Je kan de caravanverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen:

  • Inventaris/inboedel.
  • Hagel- en stormschade.
  • Rechtsbijstand (binnen- en buitenland).

Heeft jouw caravan een hagel bestendig dak, dan ontvang je 70% korting op de premie voor de hagel- en stormschade dekking. Ook vervalt het extra eigen risico bij hagelschade.

Eigen risico caravanverzekering

Standaard heb je een eigen risico van € 75,-. Je kan dit eigen risico vrijwillig verhogen naar € 150,- of € 300,-. Daarmee bespaar je op de premie. Bij hagelschade geldt een extra eigen risico van € 75,-.

Korting bij geselecteerde schadeherstellers

Heb je schade aan jouw caravan en laat je deze herstellen bij een aangesloten schadehersteller? Dan krijg je € 75,- korting op het eigen risico. Ook profiteer je van gratis haal- en brengservice.

Heb je nog geen caravanverzekering of wil je deze oversluiten? Maak hieronder vrijblijvend een premieberekening:

Wat is verzekerd?

Hulpverlening na een ongeval
Welke hulp krijgt je? Terugbrengen van de caravan vanuit het buitenland naar Nederland. Noodreparaties. Vervoer van jouw caravan naar de reparateur. De verzekeraar zorgt er voor dat je verdere schade kunt voorkomen of verminderen. Bijvoorbeeld door jouw caravan te bewaken of ergens te stallen.

  • Je krijgt een vervangende stacaravan op de plaats waar jouw vorige stacaravan stond.
  • Invoer of vernietiging van uw caravan bij totaal verlies in het buitenland.
  • Vervangend verblijf.

Diefstal of total loss

Nieuwe caravan? Binnen 5 jaar krijgt je de nieuwwaarde. Tweedehands caravan? Dan ontvangt  je tot en met 3 jaar na de aankoop van de caravan de aanschafwaarde. Bij dagwaardedekking ontvang je de dagwaarde +10%. De aan- en bijbouw wordt op basis van de dagwaarde vergoed. De nieuwwaarde is de oorspronkelijke cataloguswaarde. De aanschafwaarde is de prijs waarvoor jij de caravan hebt gekocht. De dagwaarde is het bedrag dat je bij totaal verlies of diefstal nodig hebt om de caravan te kunnen vervangen door een exemplaar van dezelfde ouderdom en kwaliteit.

Reparatie

Je kiest zelf waar je de schade laat repareren. Herstelt een reparateur die de verzekeraar heeft geselecteerd de schade? Of is er alleen sprake van waardevermindering? Dan brengt de verzekeraar € 75,- in mindering op jouw eigen risico.

Schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, ontploffing, kortsluiting, blikseminslag, overstroming, regen, sneeuw en smeltwater is verzekerd. Kies je ook dekking bij schade door hagel en storm dan is dit ook meeverzekerd.

Inboedel

Kies je voor de dekking Inventaris? Dan is jouw inventaris (spullen) en inboedel in je caravan of in de aan-en bijbouw verzekerd. Hierbij kan je  denken aan bedden- en linnengoed, keukengerei, gasflessen of meubilair. Let op, hier valt de standaarduitrusting niet onder.

Uitrusting

Aan- en bijbouw: zaken die aan de caravan zijn vastgemaakt of naast de caravan zijn geplaatst zijn verzekerd. Hierbij kan je denken aan een voortent, luifel, bijzettent, mover, fietsenrek of schuurtje.

Rechtsbijstand (keuzemogelijkheid)

Verzekerd is het verhalen van schade aan de caravan op een wettelijk aansprakelijke derde. Rechtsbijstand voor contractuele kwesties die verband houden met de caravan zoals koop, garantie, reparatie, onderhoud en stalling. Ook verzekerd is, als je voor de strafrechter moet verschijnen voor een strafbaar feit in direct verband met de caravan.

Vragen?

Heb je een vraag over de caravanverzekering van Unigarant? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

 

 

De verzekeringen van Unigarant worden aangeboden i.s.m. Faber Verzekeringen te ‘s-Gravenhage (AFM nr. 12019424)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739