vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: Grote verschillen tussen kosten reispolissen

Grote verschillen tussen kosten reispolissen

Reisverzekeringen vergelijken loont zeer de moeite want de prijsverschillen zijn groot. Uit een vergelijking van de Consumentenbond blijkt dat de duurste reispolissen met basisdekking ruim drie keer zo duur zijn als de goedkoopste. Het verschil loopt op tot bijna € 150 voor een gezin met twee kinderen.

Een doorlopende basispolis zonder wintersport kost € 50 bij SNS Bank en € 179 bij Aegon voor een gezin met twee kinderen. Inclusief wintersport kost dat van € 65 bij Aon Direct tot maar liefst € 212 bij ING. Alleenstaanden betalen voor een basisverzekering zonder wintersport van € 22 bij SNS Bank tot € 77 bij De Goudse. De prijzen met wintersport lopen van € 28 bij Aegon en Kruidvat tot € 90 bij De Goudse. Tegenover de premieverschillen staan ook verschillen in dekking of vergoedingen.

Extra modules overbodig?

De Consumentenbond wijst erop dat aanvullende modules voor zorg of rechtsbijstand dubbelop kunnen zijn met andere verzekeringen, zoals de zorgverzekering of rechtsbijstandverzekering. De Consumentenbond vindt de basis-reisverzekering wel onmisbaar. Die dekt kosten als opsporings- en reddingsacties, hulpverlening door een alarmcentrale of voortijdige terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte.

Tips bij reisverzekeringen

Voorafgaand aan een bezoek aan een buitenlands ziekenhuis moet de verzekerde zo mogelijk bellen met de alarmcentrale van de verzekeraar.

In de meeste Europese landen is de Europese gezondheidskaart (EHIC) nuttig. Zonder deze kaart moet in veel buitenlandse ziekenhuizen direct worden afgerekend. In Duitsland kan het voordeliger zijn om zonder kaart te betalen. Meer info: www.ehic.nl

Reisverzekeringblog tip: Een reisverzekering vergelijken kan eenvoudig op deze website. Wij geven je ook informatie waar je op moet letten bij een vergelijking. Lees hier meer: reisverzekering-vergelijken

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739