vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond waarschuwt voor vakantieaanbiedingen van kortingsites

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De Consumentenbond waarschuwt consumenten: een super vakantiedeal is vaak niet supervoordelig en het is belangrijk is om goed op de kleine lettertjes te letten.

Addertjes van kortingsites

Aanbiedingen van reizen of vakanties op kortingssites als Groupon, Sweetdeal en Zoover hebben veel addertjes onder het gras, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Een superdeal met 2 nachten Barcelona voor € 200 in plaats van € 430? Dat is dan wel zonder vliegreis en in welk hotel consumenten terecht komen is ook ongewis.

Zoover Superdeal: niet zo super

Zoover Superdeal belooft elke dag een vakantieaanbieding met een korting van minstens 30%. Je reis boeken moet binnen 24 uur, waardoor er weinig tijd is voor consumenten om alternatieven rustig te controleren. Zoover toonde bijvoorbeeld op 20 maart: Superdeal een 9-daagse Arke-trip naar Bonaire voor € 699 in plaats van € 968, een korting van bijna € 300. Bij controle door Consumentenbond-onderzoekers bleek het voordeel op de aangeboden vertrekdata echter maximaal € 161 te zijn. Daarnaast berekent Zoover ook nog twee keer zoveel administratiekosten dan wanneer je deze reis rechtstreeks bij Arke boekt.

Tips Consumentenbond

Voor consumenten die toch gebruik willen maken van kortingssites geeft de Consumentenbond de volgende tips:

  • Controleer of er een duidelijke, liefst Nederlandse, aanbieder van de reis is;
  • Lees de aanbiedingstekst goed door om te achterhalen wat wel en wat niet bij de reis is inbegrepen;
  • Controleer of de reis ook op de website van de aanbieder te vinden is en wat daar de prijs is;
  • Na ontvangst van de kortingsbon hebben consumenten altijd 7 dagen het recht om een deal ongedaan te maken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739