vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering, favoriet bij Nederlanders

Doorlopende reisverzekering, favoriet bij Nederlanders
Doorlopende reisverzekering, favoriet bij Nederlanders

Nederlanders gaan over het algemeen goed verzekerd op vakantie. Ongeveer 88% van alle Nederlanders die op vakantie naar het buitenland gaan heeft een reisverzekering. De meerderheid daarvan (52%) heeft een doorlopende reisverzekering afgesloten.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is vooral handig wanneer je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Ga je vaker per jaar op vakantie of wat langer (meer dan 18 dagen), dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Tel je vakanties eens bij elkaar op. Zijn dit meer dan 18 dagen? Dan kun je een doorlopende reisverzekering overwegen.

Partner en/of kinderen meeverzekeren op een doorlopende reisverzekering

Het is mogelijk om je partner en/of kinderen mee te verzekeren op een doorlopende reisverzekering. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering moeten afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze doorlopende reisverzekering. Er zijn echter wel verschillen in voorwaarden die reisverzekeraars hanteren. De ene reisverzekeraar stelt dat een kind inwonend moet zijn, terwijl bij de andere reisverzekeraar een studerend kind dat uitwonend is ook nog meeverzekerd is op de polis.

Lang op reis of werken tijdens je vakantie? Check je doorlopende reisverzekering!

Kijk altijd goed na hoeveel dagen je maximaal aaneengesloten verzekerd bent op een doorlopende reisverzekering. Wil je langer op reis dan toegestaan volgens de polisvoorwaarden? Dan is het meestal mogelijk om tegen betaling van een extra premie deze termijn te verlengen. Ga je werken tijdens je vakantie? Neem dan altijd contact op met je reisverzekeraar en vraag na of dit wel is toegestaan.

Is een doorlopende reisverzekering ook geldig voor vakanties in Nederland?

Meestal wel. Maar kijk voor de zekerheid de polis na. Sommige reisverzekeraars stellen daarvoor de eis dat je minimaal één overnachting hebt geboekt.

Controleer je doorlopende reisverzekering regelmatig

Het enige nadeel van een doorlopende reisverzekering is dat je regelmatig moet checken of deze nog wel aansluit bij jouw vakantiegedrag. Misschien ga je nu een verre reis maken en heb je een doorlopende reisverzekering met uitsluitend Europadekking. Dan moet je dit laten omzetten naar Werelddekking.

Misschien ga je voor het eerst op wintersport? Je doorlopende reisverzekering moet dan ook een wintersportdekking bevatten. Kortom, check voor je op vakantie gaat of je doorlopende reisverzekering nog voldoet.

Heb je nog geen doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Vragen?

Heb je een vraag over doorlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739