vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Duitsland populaire vakantiebestemming onder Nederlanders

Duitsland-toerisme

Duitsland blijft een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het aantal Nederlandse toeristen dat op vakantie ging naar Duitsland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. In 2015 was er een groei in het aantal Nederlandse overnachtingen van 1,6%. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek.

Nederlanders waren voren vorig jaar goed voor 11,2 miljoen overnachtingen. In totaal brachten alle buitenlandse toeristen in 2015 bijna 80 miljoen nachten door in Duitsland. Dat is een stijging van 5,4 procent. Met dit resultaat heeft het Duitsland voor het zesde jaar op rij zijn record verbeterd.

Niet allen Nederlanders maar ook andere nationaliteiten in Europa kiezen Duitsland als vakantiebestemming. Met 11,2 miljoen overnachtingen blijft Nederland de grootste leverancier van toeristen, gevolgd door Zwitserland met 6,4 miljoen overnachtingen, een groei van 8,4 procent. 

Themajaar

Met thema’s als ‘Luther – 500 jaar Reformatie’, ‘Gezinsvakanties’ en ‘Stedentrips’ wil het Duits verkeersbureau dit jaar de positionering van Duitsland als veelzijdige reisbestemming verder versterken. Daarnaast wijdt het Duits verkeersbureau een speciaal themajaar aan de Duitse natuur. Maar liefst 35% van het totale Duitse landoppervlak bestaat uit natuur, compleet met zestien nationale parken, 104 vrij toegankelijke natuurgebieden en vijftien UNESCO-biosfeerreservaten. Deze beschermde gebieden maken het mogelijk de natuur op actieve en respectvolle wijze te beleven. Met behulp van de ‘destinationfinder’ kunnen bezoekers van de website door het invullen van hun persoonlijke voorkeuren inspiratie opdoen voor een natuurreis in Duitsland.

Nog meer highlights 2016

Duitsland staat ook bekend om zijn lekkere eten en drinken. Voor alle bierfans is er dit jaar een bijzonder jubileum: 500 jaar Duits Reinheitsgebot, waarin de ingrediënten van deze alcoholische drank zijn vastgelegd. Het jubileum van het traditionele bierbrouwambacht is de aanleiding om het ‘Festival 500 jaar Beiers Reinheitsgebot 2016’ te vieren. Van 22 t/m 24 juli 2016 laten circa 100 Beierse brouwerijen in München zich van hun beste kant zien.

Van het bier is het maar een klein stapje naar de wijn. Ook de wijnbouw kent in Duitsland een lange traditie: de Romeinen teelden al wijnranken langs de Rijn en Moezel. Het is dus geen wonder dat hier het grootste wijnfeest ter wereld wordt gevierd, de ‘Dürkheimer Wurstmarkt’ – en dat voor de 600e keer. Het jubileum van de 600-jarige historie van het wijnfeest wordt van 9 t/m 13 en van 16 t/m 19 september 2016 in Bad Dürkheim in de wijnregio de Pfalz gehouden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739