vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Europeesche: Veelgestelde vragen m.b.t. de bosbranden in Australië

europeesche-verzekeringen Op dit moment woeden er bosbranden in verschillende delen van Australië. Wat is wel en niet gedekt door een uw reis- of  annuleringsverzekering van Europeesche verzekeringen? Hieronder vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

Annuleringsverzekering

Ik vertrek per vliegtuig van mijn reisbestemming. Door de bosbranden kan ik niet op tijd bij de luchthaven komen. Hierdoor mis ik mijn vlucht. Ben ik hiervoor verzekerd?
U bent hiervoor niet verzekerd. De extra kosten die u hierdoor maakt, zijn verzekerd op een reisverzekering.

Ik kan door de bosbranden mijn reisbestemming niet bereiken. Om die reden moet ik mijn reis annuleren. Biedt mijn annuleringsverzekering hier dekking voor?
De annuleringsverzekering biedt geen dekking wanneer u de reis annuleert vanwege omstandigheden ter plaatse.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u een beroep doen op uw Europeesche Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt, tot het verzekerde bedrag, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten. 

Ik ben met de auto op reis gegaan. Door de bosbranden heb ik mijn reisbestemming later bereikt dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen?
Nee. De annuleringsverzekering dekt geen vertraging die u oploopt tijdens een reis met eigen vervoer.

Ik ben op reis, maar kan vanwege de bosbranden niets ondernemen. Kan ik nu een deel van mijn reissom terugkrijgen?
Nee, dat kan niet. De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor het gebrek aan plezier of activiteiten door branden.

Mijn vakantieadres ligt in het gebied van de bosbranden. Daarom wil ik de rest van mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt, tot het verzekerde bedrag, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten of afbrekingskosten.

Heeft u een standaard Annuleringsverzekering? Dan kunt u deze kosten niet op de annuleringsverzekering claimen. Annuleringen en afbrekingen als gevolg van angstige omstandigheden ter plaatse kunt u met de verhuurder of uw reisorganisatie bespreken.

Mijn reisbestemming is getroffen door bosbranden. Daarom wil ik liever niet meer op vakantie naar dit gebied. Kan ik nu een beroep doen op mijn Allrisk Annuleringsverzekering?
Ja, dat kan.

Ik heb de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de bosbranden gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik hier nu aanspraak op doen?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde Reis vergoedt de kosten van de geannuleerde vlucht niet, maar wel de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties).

Reisverzekering

Door de bosbranden ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?
Wanneer er sprake is van een natuurramp heeft u op basis van uw reisverzekering recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer, verblijf en telefoon. Bosbranden zien wij ook als een natuurramp. U kunt een vergoeding krijgen voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleren en reisdocumenten. De maximumvergoeding is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen.

Ik kan niet meer in mijn accommodatie/appartement/hotel door de bosbranden. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Ja. Als u niet meer in uw accommodatie, appartement of hotel kunt verblijven bieden wij een vergoeding voor de extra verblijfkosten tot maximaal € 450,-. U moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk waren.

Door de bosbranden moet ik noodgedwongen langer op mijn vakantieadres blijven. Hierdoor maak ik extra verblijfskosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed?
Als u een reisverzekering heeft afgesloten en in het buitenland op vakantie bent, vergoeden wij uw extra reis- en verblijfskosten. Dit geldt alleen wanneer u de terugreisdatum overschrijdt vanwege een van de volgende redenen:

  • Lawine
  • Bergstorting (het instorten van een (deel van de) berg)
  • Mist
  • Natuurgeweld (bijvoorbeeld bosbrand, aardbeving en vulkaanuitbarsting)
  • Abnormale sneeuwval
  • Staking

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u gelijk of u de extra kosten krijgt vergoed.

Ik ben op reis en kan niet naar huis terugkeren vanwege de bosbranden. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende deze periode van kracht.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de bosbranden. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Overige telefoonkosten kunt u alleen indienen als er sprake is van een gedekte schade.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739