vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche reisverzekering: koffer meest geclaimd deze zomer

Koffer meest geclaimd deze zomer

Nu de zomer van 2012 achter de rug is, maakt Europeesche Verzekeringen de balans op. Ook deze zomer heeft de reisverzekeraar veel schadeclaims van onfortuinlijke vakantiegangers moeten verwerken.

Top 10 meest geclaimde artikelen Europeesche

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de koffer deze zomer de aanvoerder van de schade top 10. De meest geclaimde artikelen deze zomer zijn:

  1. Koffer of reistas
  2. (Smart)phone
  3. Bril op sterkte
  4. Kleding
  5. Fotocamera
  6. Zonnebril
  7. Tablet of iPad
  8. MP3 speler of Pod
  9. Sieraden of horloge
  10. Videocamera

Meeste claims: beschadigde koffers

De koffer is deze zomer voor het eerst het meest geclaimd op de reisverzekering. Het grootste deel van de claims betreft niet diefstal, maar beschadigde koffers. Vooral tijdens transport met het vliegtuig komen veel koffers niet heelhuids op hun bestemming aan.

Tablet PC voor het eerst in top 10

Steeds meer Nederlanders bezitten een tablet en nemen deze ook mee op vakantie. Deze trend is ook zichtbaar bij de Europeesche. Daar staat de tablet voor het eerst in de schade top 10. De claims hebben vooral betrekking op beschadigingen. De Europeesche biedt hiervoor een speciale reparatieservice, die ervoor zorgt dat klanten weer snel over hun eigen tablet kunnen beschikken.

Bril op sterkte vaker kwijt dan de zonnebril

Anders dan men zou denken, raakt op vakantie de bril op sterkte vaker kwijt of beschadigd dan de zonnebril. Het is dan ook raadzaam om altijd een reservebril mee te nemen op reis. je voorkomt daarmee zelfs vervelende boetes. In veel Europese landen, zoals (Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland) is een reservebril in de auto zelfs verplicht voor bril- en contactlensdragers.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739