vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Europeesche reisverzekeringen: Veelgestelde vragen m.b.t. onlusten in Bangkok

europeescheVanwege de politieke situatie is het op dit moment onrustig in Bangkok. De Europeesche kan zich voorstellen dat je hier vragen over hebt.

Op deze pagina vindt je een overzicht van vragen en antwoorden over de onlusten in Thailand en de reis- en annuleringsverzekeringen van de Europeesche.

Annuleringsverzekering

Ik heb een vakantie geboekt naar Thailand – Bangkok maar vanwege de onrustige situatie wil ik mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Nee, deze kosten kunnen niet worden geclaimd op de annuleringsverzekering. Annuleringen en afbrekingen op grond van plaatselijke omstandigheden zijn niet verzekerd.

Heb je echter een Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche? Dan kan je wel een beroep doen op jouw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt tot het verzekerde bedrag dat op je polis staat, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Reisverzekering

Ik moest door de situatie in Bangkok eerder terugkeren. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Nee, kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland om redenen die te maken hebben met molest, zoals rellen en binnenlandse onlusten, worden niet vergoed door de reisverzekering van de Europeesche.

Ik heb door de situatie in Bangkok extra kosten moeten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Nee, je krijgt alleen extra verblijfkosten vergoed, als je later naar huis terugkeert dan gepland door:

  • Lawines, abnormale sneeuwval, bergstortingen, mist of ander natuurgeweld;
  • Werkstakingen.

Ik moet door de onrustige situatie in Bangkok langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, jouw reisverzekering blijft geldig tot je weer terug bent in Nederland.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739