vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche stopt met papieren polisvoorwaarden reisverzekeringen

Europeesche-Verzekeringen

Europeesche Verzekeringen

Met ingang van 2 april maakt Europeesche Verzekeringen alleen nog gebruik van digitale voorwaarden. Dit betekent dat klanten bij het afsluiten van een verzekering geen voorwaarden meer op papier ontvangen.

Dit geldt voor de kortlopende en doorlopende verzekeringen van de Europeesche. In plaats daarvan kunnen zij de voorwaarden zelf downloaden van de website van de Europeesche.

Voordelen van digitale voorwaarden

Er zijn meerdere redenen waarom de Europeesche de voorwaarden niet meer automatisch per post aan de klant verzend. De belangrijkste reden is dat er bij intermediairs en klanten minder behoefte is aan papieren voorwaarden. Digitaal wordt steeds meer de norm: veel verzekeraars maken inmiddels alleen nog maar gebruik van digitale voorwaarden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen toegang tot internet en zit men niet meer te wachten op een stapel papier. Het is beter voor het milieu en het werkt kostenbesparend.

Download voorwaarden van website Europeeesche

De voorwaarden van de Europeesche zijn vanaf 2 april te downloaden via www.europeesche.nl/voorwaarden. De meest recente productvoorwaarden zijn op deze pagina direct benaderbaar. Oudere productvoorwaarden kunnen worden opgevraagd via de voorwaardenzoeker op dezelfde pagina. Door het invullen van het voorwaardennummer dat op het polisblad staat, verschijnen de juiste voorwaarden in beeld.

Op verzoek voorwaarden toesturen blijft mogelijk

In de brief die verzekerden ontvangen na het afsluiten van een verzekering, verwijst de Europeesche voor het downloaden van de voorwaarden naar de website. Voor klanten die geen toegang hebben tot internet wordt een uitzondering gemaakt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739