vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Informatie van de Europeesche over verhoging assurantiebelasting

Informatie van de europeesche over verhoging assurantiebelasting Op 29 oktober is in het Regeerakkoord een verhoging van de assurantiebelasting in 2013 aangekondigd.

In dit artikel van de Europeesche lees je hier meer over.

Wat is assurantiebelasting?

Net zoals voor andere diensten en producten wordt ook voor verzekeringen belasting betaald. Dit is in de wet vastgelegd. De assurantiebelasting geldt voor een aantal verzekeringen. Hieronder vallen:

  • Autoverzekering
  • Opstalverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering (niet over de hele verzekering)

Hoe hoog is de assurantiebelasting?

De assurantiebelasting is op dit moment 9,7%. Je betaalt dit percentage over de premie van jouw verzekering, de eventueel aanvullende dekkingen en over de poliskosten.

Wanneer gaat de verhoging in?

In het Regeerakkoord van 29 oktober is een verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% aangekondigd. De bedoeling is dat het nieuwe tarief op 1 april 2013 ingaat. Dit hogere belastingtarief geldt voor bestaande en nieuwe verzekeringen.

Wat betekent dit voor jou?

Als je een verzekering bij de Europeesche hebt, berekenen zij de extra assurantiebelasting aan jouw door. Dat betekent dat je voor alle verzekeringen waarover assurantiebelasting wordt geheven het nieuwe belastingpercentage betaalt vanaf het moment dat het nieuwe percentage ingaat. Uiteraard zal de Europeesche je tijdig op de hoogte stellen als het totaalbedrag van jouw verzekering hierdoor verandert.

Vragen of meer informatie?

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie over de nieuwe assurantiebelasting over verzekeringen? Kijk dan op de website van het Verbond van Verzekeraars. Je kunt ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 – 0543.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739