vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen: Faillissement OAD en gevolgen voor je reis- en annuleringsverzekering

europeesche

Europeesche Verzekeringen: Faillissement OAD en gevolgen voor je reis- en annuleringsverzekering

De Europeesche Verzekeringen geeft een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over het faillissement van OAD met betrekking tot reis- en annuleringsverzekeringen.

Op 25 september 2013 werd bekend dat reisorganisatie OAD failliet is verklaard. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier vragen over heeft. Hieronder geven wij antwoorden op de meest gestelde vragen.

Ik heb een vakantie geboekt bij een reisorganisatie van OAD en ben al op reis. Wat gebeurt er met het resterende deel van mijn reis?
De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zorgt ervoor dat reizen die al gestart zijn, kunnen worden afgemaakt. Neem voor vragen hierover contact op met SGR.

Ik heb een reis geboekt bij een reisorganisatie van OAD en ben nog niet op reis. Krijg ik hiervoor een vergoeding op grond van mijn reis- of annuleringsverzekering?
De reis- en annuleringsverzekering biedt geen vergoeding voor niet uitgevoerde reizen door faillissement van een reisorganisatie. U kunt hiervoor contact opnemen met SGR. Veel reizen die geboekt zijn bij OAD en die nog moeten starten, worden alsnog gewoon uitgevoerd. Houd voor meer informatie de website van SGR in de gaten.

Ik heb een reis geboekt bij een reisorganisatie van OAD en ben nog niet op reis. Ik heb wel een kortlopende reis- of annuleringsverzekering afgesloten. Kan ik mijn premie terugkrijgen?
Als uw reis door het faillissement van OAD niet doorgaat, dan heeft u recht op teruggave van de premie van uw kortlopende reis- en annuleringsverzekering. Neem hiervoor contact op met het reisbureau of de tussenpersoon waar u de verzekering heeft afgesloten. Dit geldt niet voor doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen.

Ik heb een kortlopende reis- of annuleringsverzekering afgesloten voor mijn bij OAD geboekte reis. Deze reis gaat niet door, maar ik heb inmiddels een andere reis geboekt. Wat gebeurt er met mijn reis- en annuleringsverzekering?
Uw kortlopende verzekering kan worden aangepast. Verschilt de reisduur en de reissom van de oorspronkelijk geboekte reis, dan wordt dit verschil ook verrekend in de premie van uw verzekering. Neem hiervoor contact op met het reisbureau of de tussenpersoon waar u de verzekering heeft afgesloten. Dit geldt niet voor doorlopende reis- of annuleringsverzekeringen.

Ik heb een reis geboekt bij een reisorganisatie van OAD en ik moet daardoor misschien eerder naar huis. Biedt mijn reis- of annuleringsverzekering een vergoeding voor deze situatie?
De reis- en annuleringsverzekering biedt geen vergoeding voor niet uitgevoerde reizen door faillissement van een reisorganisatie. U kunt hiervoor contact opnemen met SGR. Veel reizen die geboekt zijn bij OAD en die al gestart zijn, worden alsnog gewoon uitgevoerd. Houd voor meer informatie de website van SGR in de gaten.

Ik heb een reis geboekt bij een reisorganisatie van OAD en ik moet daardoor misschien langer op mijn bestemming blijven. Biedt mijn reis- of annuleringsverzekering een vergoeding voor deze situatie?
De reis- en annuleringsverzekering biedt geen vergoeding voor gevolgen van een faillissement van een reisorganisatie. U kunt hiervoor contact opnemen met SGR. De dekking van uw reisverzekering loopt door tot u weer thuis bent.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739