vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen kiest voor begrijpelijke voorwaarden

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? De voorwaarden en dekking van een reisverzekering zijn voor velen niet altijd even duidelijk, omdat reisverzekeraars vaak vaktermen gebruiken. Daarom heeft Europeesche Verzekeringen het afgelopen jaar zorg besteed aan duidelijke communicatie naar de klant om de eigen producten voor iedereen begrijpelijk te maken.

Voorwaarden reisverzekeringen herschreven
Zo zijn onder andere de voorwaarden van de reisverzekeringen herschreven. Het gaat hier om de voorwaarden van de kortlopende en doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen en zakenreisverzekeringen. Om de voorwaarden begrijpelijker en leesbaarder te maken voor de klant zijn zoveel mogelijk moeilijke woorden vervangen en lange zinnen vermeden. De nieuwe voorwaarden beginnen nu met een leeswijzer, waarmee de lezer op de belangrijkste informatie wordt gewezen.

Vanaf 3 juni nieuwe voorwaarden
In samenwerking met onderzoeksbureau Intomart GfK zijn de nieuwe voorwaarden van de Europeesche getest door consumenten en positief beoordeeld. Op basis van hun opmerkingen zijn de voorwaarden verder aangepast. Nieuwe klanten ontvangen vanaf donderdag 3 juni de nieuwe voorwaarden.

Volgende fase: recreatieverzekeringen
Verder zijn ook de brieven naar de verzekerden herschreven en de medewerkers getraind op klantvriendelijk schrijven. In de volgende fase wil de Europeesche de voorwaarden van de recreatieverzekeringen aanpassen.

Producten transparanter maken
De marketingmanager Ernst van Donselaar van Europeesche Verzekeringen geeft aan dat het belangrijk is om begrijpelijk te communiceren met de klanten. Op deze manier weten zij precies wat zij van een reisverzekeringsproduct kunnen verwachten. Daarnaast heeft het onderzoek geholpen om kritisch naar de producten te kijken en deze nog transparanter te maken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739