vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Extreem weer oorzaak van vertragingen en annuleringen vliegverkeer

vertraging-vlucht

In 2015 heeft de luchtvaart veel last gehad van extreem weer. Dit is terug te zien in de top vijf dagen met de meeste incidenten. Op 31 maart ontstonden er veel vertragingen en annuleringen door extreme wind in Nederland.

Ruim 6500 vluchten van of naar Nederland werden geannuleerd of liepen een vertraging op van drie uur of langer, ruim een kwart meer dan in 2014. Dat blijkt uit een voorlopige schatting van EUClaim, die gedupeerde reizigers helpt bij het indienen van schadeclaims.

Passagiers konden in minder dan de helft van de gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding. Bijna 3200 vluchten liepen een lange vertraging op waarvoor de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk kon worden gesteld. Dat is een toename van 11,5 procent.

De top vijf dagen met de meeste incidenten zijn allemaal veroorzaakt door extreme mist of wind. Slechte weersomstandigheden worden gezien als een buitengewone omstandigheid. Om deze reden is de luchtvaartmaatschappij, volgens de EU Verordening 261/2004, niet verplicht om een financiële compensatie te geven aan de passagiers.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739