vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Naar Frankrijk reizen met het Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Naar Frankrijk reizen met het Digitaal Corona Certificaat (DCC)
Naar Frankrijk reizen met het Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Op vakantie naar Frankrijk is vanaf morgen (24-06-2021) weer mogelijk. Het reisadvies voor het bij Nederlanders populaire vakantieland gaat van oranje naar geel, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daardoor zijn ook niet-noodzakelijke reizen weer toegestaan en hoeven mensen bij terugkeer naar Nederland niet meer in quarantaine of zich te laten testen.

Wel hanteert het land nog een aantal inreisvoorwaarden. Wie naar Frankrijk wil, moet volledig gevaccineerd zijn of een recente negatieve PCR-test kunnen laten zien.

Naast Frankrijk gaan ook België (behalve het Brusselse Gewest), Estland, Litouwen, Griekenland (behalve Athene), de regio rond de Kroatische hoofdstad Zagreb en Slovenië van oranje naar geel. Ook buiten de EU gaan er meer gebieden en landen op geel, zoals de Verenigde Staten.

Reisverzekering met quarantainedekking

Als je op reis gaat naar Frankrijk of elders in Europa, is zeker in deze tijd, een reisverzekering van groot belang. Allianz heeft de dekking van de reisverzekering zelfs uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies, zoals Frankrijk. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen. Meer informatie: Reisverzekering met quarantainedekking >>

Coronabewijs voor reizen met CoronaCheck

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) wordt vanaf 1 juli in Europa ingevoerd. Vanaf 24 juni kan je het DCC aanmaken in de CoronaCheck-app. Vanaf 25 juni worden de reisadviezen op NederlandWereldwijd.nl aangepast met de meest actuele informatie over het DCC.

Wil je reizen naar Frankrijk of binnen de Europese Unie? Dan heb je een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs nodig. Of soms een bewijs dat je bent hersteld van corona. Met CoronaCheck kan je vanaf 1 juli 2021 deze bewijzen laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat.

CoronaCheck voor reizen

Je kan de CoronaCheck gebruiken om te reizen binnen de Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Dit coronabewijs staat bekend als het Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC). Vanaf 1 juli 2021 is het DCC beschikbaar voor iedereen vanaf 12 jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739