vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Voorlopig geen afschaffing werelddekking zorgverzekering

Schippers Het afschaffen van de werelddekking op de zorgverzekering is voorlopig uitgesteld. De meeste partijen in de Tweede Kamer zijn tegen het plan van Minister Schippers, zo laat de NOS weten.

Het plan om mensen zichzelf te laten bijverzekeren, bijvoorbeeld door middel van een reisverzekering, als zij buiten Europa gaan studeren of op vakantie gaan krijgt weinig steun in het parlement. Vrijwel alle politieke partijen vinden het afschaffen van de werelddekking te veel gedoe voor te weinig besparing.

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (zie foto) kan daarnaast niet hard maken dat de maatregel daadwerkelijk 60 miljoen euro oplevert. De oppositie denkt dat er door de maatregel extra bureaucratie wordt gecreëerd, daarnaast zal het veel geld kosten om het publiek adequaat voor te lichten.

Schippers vroeg in het debat om uitstel. Zij kon niet alle vragen in de Tweede kamer beantwoorden. De wet had op 1 juli door zowel de Tweede als de Eerste Kamer moeten zijn goedgekeurd. Dan zouden de verzekeraars, die ook tegen dit plan zijn, genoeg tijd hebben gehad om hun verzekeringsproducten aan te passen aan de nieuwe situatie. Die deadline wordt nu niet gehaald.

Door dit uitstel zal de maatregel niet per 1 januari 2017 ingaan. De werelddekking als onderdeel van de zorgverzekering blijft daarom voorlopig bestaan.

De verwachting is dat het uitstel zal leiden tot afstel, vooral ook omdat CDA, SP, D66, PVDA en PVV tegen het voorstel van minister Schippers zijn. Alleen de VVD ziet nog heil in het plan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739