vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Indonesie: Buitenlandse toeristen maken misbruik van toeristenvisum

reisverzekering-indonesie De Indonesische overheid gaat strenger toezien op het misbruik van een toeristenvisum. De aanleiding hiervoor is dat met name op Bali steeds meer toeristen werk verrichten, wat niet is toegestaan.

Van januari tot oktober dit jaar is de Balinese immigratiedienst 121 buitenlanders op het spoor gekomen die de immigratieregels aan hun laars lapten. Zij worden wegens overtreding van de immigratieregels het land uitgezet. Het blijkt een forse stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen werden 70 mensen het land uitgestuurd, aldus een woordvoerder van de immigratiedienst tegenover The Jakarta Post.

De immigratiedienst heeft nu meer personeel ingezet om illegale buitenlandse arbeidskrachten op te sporen. Eerder deze week zijn in drie districten op Bali, 11 buitenlanders opgepakt (twee Amerikanen, drie Australiërs, een Japanner, vier Noren en een Brit) Zij werkten op scholen en hotels in Kuta, Noord-Kuta en Zuid-Kuta zonder een werkvergunning. Twee weken geleden heeft de immigratiedienst vijf Turken opgepakt bij drie hotels. Zij werkten er als fotograaf en beschikten niet over de vereiste werkvergunning.

Eerder dit jaar heeft de regering van Indonesië strengere regels ingevoerd om dit probleem aan te pakken. Buitenlanders die willen werken in Indonesië moeten aan voorwaarden voldoen zo moeten zij kennis overdragen aan lokale Indonesische werknemers in bedrijven waarvoor zij werken. Ook moet hun aanwezigheid zorgen voor meer werkgelegenheid bij Indonesiërs. Expats zijn nog steeds welkom in Indonesië mits dit voordelen met zich meebrengt en extra werkgelegenheid.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739