vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Top 10 meest vergeten artikelen op vakantie

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? De Nederlandse vakantiegangers kennen het wel. De vakantieperiode breekt aan en alles is goed gepland denk je. Nog even snel de checklist voor de koffer afvinken en op naar de zon.

Aangekomen op bestemming blijken er toch vaak verschillende artikelen vergeten te zijn. Uit verschillende onderzoeken hebben wij van ReisverzekeringBlog.nl een top 10 van de meest vergeten artikelen op vakantie samengesteld.

Ondanks dat je zou verwachten dat Nederlanders goed voorbereid op vakantie gaan, blijken belangrijke spullen vaak vergeten te worden. De meeste vakantiegangers blijken echter wel gebruik te maken van een zogenaamde checklist.

De volledige top 10 is hieronder weergegeven:

  1. Oplader voor mobiel,  camera en andere elektronische apparaten.
  2. Toiletartikelen (tandenborstel, scheermesje, ladyshave, scheerapparaat).
  3. Zonnebril.
  4. Zonnebrandcrème.
  5. Vergeten kleding (slippers, zwembroek, korte broek, ondergoed).
  6. Medicijnen.
  7. Reisverzekering.
  8. Vaccinaties voor de vakantie.
  9. Elektronica (camera, mp3 speler, laptop).
  10. Paspoort.

Interessant is het om te zien dat vrouwen andere artikelen noemen dan mannen. Op plek één bij vrouwen staat de zonnebril. Terwijl op plek één bij mannen de oplader voor elektronische apparaten bovenaan staat. Daarnaast noemen vrouwen veel vaker verzorgingsproducten en toiletartikelen.

Checklist

Verstandig is het om voor de vakantie een checklist na te gaan. Op internet staan tegenwoordig tientallen checklisten per vakantiegebied, soort reis en/of het aantal personen. Het vergeten van belangrijke zaken als een reisverzekering, medicijnen of vaccinaties grote gevolgen hebben. Het is irritant als de batterij van de mobiel of camera leeg is als je geen oplader voorhanden hebt. Natuurlijk kun je de vergeten artikelen ook in het land van bestemming aanschaffen, maar daar moet je dan vaak flink voor in de buidel tasten. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe zonnebril.

Reisverzekering

Ben je vergeten een reisverzekering af te sluiten? Geen zorgen, want deze kan tegenwoordig ook online worden afgesloten. Dit kan nog tot enkele minuten voordat je op vakantie gaat. Het is toereikend als je de via de mail toegestuurde polis uitprint en meeneemt op de vakantie. Wil je snel een reisverzekering afsluiten? Dat kan hier: Reisverzekering afsluiten!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739