vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders boeken massaal zomervakanties

Tickets-bangkok

De wintersportvakanties zijn nog volop aan de gang of Nederland kijkt al uit naar de zomervakantie. Wat opvalt is dat het merendeel van de Nederlanders die deze week heeft geboekt geen verre reis wil maken tijdens de zomervakantie. 

Porto populairste bestemming Europa

Nederlanders zoeken een plekje aan het zwembad of strand voornamelijk in Europa (groei van het aantal boekingen met 77,7%). Porto is enorm in trek. De populaire havenplaats zal na 1 juli maar liefst 766,7% meer vakantiegangers over de vloer krijgen. Naast Porto is de populariteit van Lissabon (525%) en Barcelona (130%) het meest gestegen. Ook Mallorca, New York, Malaga en Faro komen in de top 10 voor.

“Ondanks de huidige zachte winter hebben mensen nu al zin in een warme vakantie. We merken dat het aantal boekingen overeenkomt met het aantrekken van de economie. Nederlanders hebben weer geld om aan een vakantie uit te geven”, aldus een woordvoerder.

Bangkok heeft hoogste aantal boekingen

Hoewel Europa goed scoort blijft het aantal boekingen naar Bangkok het hoogst, evenals vorig jaar in de eerste week van januari, inclusief een stijging van 59,4%. “Thailand kent lage prijzen en het land biedt ontelbaar veel moois, waaronder een rijke cultuur. Vooral backpackers reizen in de zomer naar Bangkok.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739