vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Herfstvakantie: 600.000 Nederlanders naar het buitenland

600.000 Nederlanders naar het buitenland op herfstvakantie

Net als vorig jaar gaan in 2013 zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Meer dan de helft van die Nederlanders, ongeveer 700.000, viert herfstvakantie in eigen land. Circa 600.000 Nederlanders brengen de herfstvakantie in het buitenland door.

Nederland en bungalow populair

De herfstvakantie blijft een aantrekkelijke periode om een (korte) vakantie te ondernemen en ook dit jaar is Nederland de populairste bestemming. Net als vorig jaar vieren zo’n 700.000 Nederlanders herfstvakantie in eigen land. Tijdens een binnenlandse herfstvakantie zijn de (luxe) bungalows populair als verblijf: ruim 40% van de vakanties wordt daarin doorgebracht.


Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je tijdens de herfstvakantie naar het buitenland? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Dat kan voordelig en snel op deze website: kortlopende reisverzekering afsluiten »


De meest ondernomen activiteiten zijn wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair tijdens de herfstvakantie. Daarnaast zet de trend van laat boeken door en blijven vakantiegangers letten op de prijs en kiezen ze voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Duitsland en België

Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden Duitsland en België zijn populair voor een (korte) herfstvakantie. Daarnaast zijn Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië in trek voor een buitenlandse vakantie.

Herfstvakantie gespreid

De herfstvakantie vindt, net als voorgaande jaren, gespreid plaats. De regio Zuid heeft van 12 tot en met 20 oktober vakantie. De regio’s Noord en Midden hebben een week later herfstvakantie, van 19 tot en met 27 oktober. In de tweede week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, ruim 750.000.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739