vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse hotels zijn het duurste

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Een hotelkamer boeken in Nederland is een dure grap. Nederland heeft zelfs de hoogste hotelprijzen van alle eurolanden.

Dat blijkt uit de hotelprijsindex van boekingssite Hotels.com. Verder laat de index zien dat de prijzen het afgelopen jaar wereldwijd met zo’n 4% zijn gestegen.

In Nederland kost een hotelkamer gemiddeld 108 euro. Een kamer in Amsterdam is het duurst. Daar moest vorig jaar gemiddeld 124 euro per nacht worden betaald, 7% meer dan in 2010.

De prijzen in Den Haag en Utrecht daalden het afgelopen jaar juist. In Den Haag met 2% naar 103 euro en in Utrecht met 9 procent naar 96 euro.

Hotelprijzen mondiaal

Wereldwijd staat Nederland op de 27ste plaats. Het duurste land ter wereld was in 2011 Oman, waar de hotelprijzen vorig jaar explodeerden. Zij stegen met 24% tot gemiddeld 247 euro. De duurste stad ter wereld is de Omaanse hoofdstad Muscat, waar een kamer gemiddeld 244 euro kost. New York komt op de tweede plaats met 177 euro. De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh was met 44 euro het goedkoopst.

Azië

De hotelprijzen in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn het afgelopen jaar gedaald. In Azië werd de daling van zo’n 2% vooral veroorzaakt door de overstromingen in Thailand en de aardbeving en kernramp in Japan.

De Arabische Lente zorgde er in het Midden-Oosten en Noord-Afrika voor dat de toeristen wegbleven. Als gevolg daarvan kelderden de hotelprijzen in de Egyptische badplaats Sjarm-el-Sjeik met 30%.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739