vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse vakantieganger vindt reisverzekering belangrijk

Nederlanders vinden een reis- en annuleringsverzekering erg belangrijk. Ze geven liever geld uit aan verzekeringen dan aan andere vakantievoorbereidingen. Dat blijkt uit een onderzoek van reiswebsite Expedia.

Ruim 76 procent van de Nederlandse reizigers vindt het heel belangrijk een reisverzekering met dekking voor medische kosten en ongevallen af te sluiten voor vertrek. Bijna 1 op de 3 reizende Nederlanders zou zelfs niet eens zonder reisverzekering op vakantie gaan. Nederland scoort hiermee wereldwijd het hoogst. Andere voorbereidingen zijn veel minder belangrijk voor Nederlanders.

Dat Nederlanders liever geen risico nemen blijk wel uit het hoge aantal verzekerden. Zelfs 84 procent van de Nederlandse vakantiegangers had hun laatste vakantie naar het buitenland een reisverzekering afgesloten. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 48 procent. Dit hoge aantal is mogelijk te verklaren door het grote aantal Nederlanders dat in het bezit is van een doorlopende reisverzekering.

Voorbereiding vakantie

Niet alleen een reis- en annuleringsverzekering hoort bij de vakantievoorbereiding. Wereldwijd wordt er voor vertrek veel geld gespendeerd aan nieuwe kleding, een kappersbezoek, dieetproducten, fitnesstrainingen of een bezoekje aan de zonnestudio. Nederlanders geven hier het minst om. Britten geven echter wel graag geld uit aan kleding (59 procent) en de kapper (42 procent), en scoren hiermee het hoogst in vergelijking met andere Europese landen. Brazilianen vinden de vooral de aankoop van nieuwe kleding voor een vakantie belangrijk (67 procent).

Bij een goede vakantievoorbereiding hoort ook een reis- en annuleringsverzekering vinden Nederlanders. Maar liefst 68 procent geeft aan dat het belangrijk is om een annuleringsverzekering af te sluiten voor een vakantie, in het geval men plotseling niet op reis kan. Iets meer dan de helft (52 procent) van de wereldwijde reizigers deelt dezelfde mening. Reizigers uit Groot-Brittannië (72 procent) en Hongkong (71 procent) nemen het minste risico, maar Amerikanen (24 procent) en Fransen (33 procent) staan hier nauwelijks bij stil.

Over het onderzoek

In het onderzoek van Expedia werd gekeken naar de manier waarop consumenten met geld omgaan in aanloop naar hun vakantie. Het onderzoek werd uitgevoerd door Northstar in 24 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Oost-Azië en Australië onder 11.165 consumenten van 18 jaar en ouder.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739