vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Recordaantal toeristen naar Cuba

Cuba-vakantie

Cuba is erg in trek bij toeristen. Vorig jaar kozen 3,5 miljoen toeristen voor een bezoek aan het Caribische land. In vergelijking met 2014 is dit een stijging van zeventien procent, meldt persbureau Reuters. Voor dit jaar wordt een toename van zes procent verwacht. 

In januari van dit jaar reisde ruim 417.000 toeristen naar Cuba. Niet eerder kreeg het land binnen een maand zoveel toeristen. In vergelijking met januari 2015 is dit een stijging van 12,7 procent.

Door de toename van het aantal toeristen is er een tekort ontstaan aan hotelkamers. Om toch aan de vraag te kunnen voldoen is de regering bezig met het bouwen van nieuwe vier- en vijfsterrenhotels in Varadero en Havana. De bezettingsgraad van de huidige vier- en vijfsterrenhotels lag vorig jaar, inclusief het laagseizoen, op meer dan tachtig procent.

Een belangrijke oorzaak voor de toename van het aantal toeristen is de verbeterde verhouding tussen Cuba en de Verenigde Staten. Vorig jaar nam het aantal toeristen uit Amerika toe met 77 procent naar 161.000. Dankzij een nieuw luchtvaartverdrag met de Verenigde Staten kunnen na bijna vijftig jaar er weer vliegtuigen tussen beide landen vliegen.

Let op! Voor een vakantie naar Cuba, heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig, die kan je hier aanvragen: www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-cuba-verplicht/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739