vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Regeling voor expats die ongewild Nederlanderschap zijn kwijtgeraakt

Er komt waarschijnlijk een regeling voor duizenden Nederlandse expats die zonder het te weten hun staatsburgerschap zijn verloren omdat ze vergaten hun paspoort te verlengen. Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid gaat nadenken over een regeling waardoor hun Nederlanderschap kan worden hersteld, zo schrijft RTL Nieuws.

Het gaat om een groep Nederlanders die in het buitenland wonen en ook de nationaliteit van dat land hebben aangenomen. Als zij vergeten op tijd hun Nederlandse paspoort te verlengen, verliezen zij automatisch de Nederlandse nationaliteit. Dat is een het effect van een regeling uit 2003 rond dubbele nationaliteit. De toenmalige regering wilde de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld criminelen met twee nationaliteiten ons land uit te zetten door hen niet langer te hoeven erkennen als Nederlander. Het effect hiervan op expats was niet voorzien.

Volgens een belangengroep van Nederlanders die in het buitenland wonen, zou het gaan om duizenden Nederlanders die daardoor hun Nederlanderschap zijn kwijtgeraakt. De Nationale Ombudsman heeft de regering gevraagd om betere voorlichting aan expats die in het buitenland wonen.

Bron: RTL Nieuws

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739