vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor vakantie in Nederland

Nederlanders massaal op wintersport Ons eigen land blijft een populaire vakantiebestemming. Vakantiegangers denken soms dat een reisverzekering voor vakanties in Nederland niet noodzakelijk is, omdat onverwachte kosten wel gedekt zullen worden door andere verzekeringen. Maar ook in Nederland kan een reisverzekering uitkomst bieden. Zo kan je bagage verloren gaan, beschadigd raken of gestolen worden.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering
Wanneer je langer dan 16 tot 21 dagen op vakantie gaat of meerdere malen per jaar, dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken voordeliger. Maar wanneer je alleen in Nederland op vakantie gaat, is dat niet het geval. Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger vanaf 45 vakantiedagen.

De meeste vakantiegangers gaan minder dan 45 dagen per jaar in Nederland op vakantie. In dat geval is een kortlopende reisverzekering meestal een betere keus. Ben je ook nog van plan om naar het buitenland te gaan? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Informeer naar de mogelijkheden bij je reisverzekeraar.

Dekking in Nederland

Kies je voor een doorlopende reisverzekering (omdat je van plan bent ook nog eens naar het buitenland te gaan), dan kun je doorgaans kiezen tussen twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld.

Bij een kortlopende reisverzekering is het meestal mogelijk om enkel een Nederlanddekking te kiezen. Vaak is deze reisverzekering met Nederlanddekking ook geldig in de Benelux en Duitsland met dekking tot maximaal 24 uur. Dat is wel zo handig als je tijdens je vakantie in Nederland bijvoorbeeld een dagje gaat shoppen in één van onze buurlanden. Een kortlopende reisverzekering met Nederlanddekking is onder ander af te sluiten bij ABN AMRO, Centraal Beheer, Europeesche Verzekeringen, Allianz Global Assistance en Unigarant. Vraag je reisverzekeraar naar de dekking en voorwaarden.

Dagtrips in Nederland
Let er wel op dat een doorlopende reisverzekering meestal geen dekking biedt voor dagtrips in Nederland. Meestal is de doorlopende reisverzekering in Nederland pas van kracht bij een verblijf van minimaal 24 uur of minimaal één overnachting. Je moet de overnachting kunnen aantonen bij de reisverzekeraar.

Wil je toch goed verzekerd zijn tijdens een dagtrip in eigen land, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een kortlopende reisverzekering afsluiten voor één dag. Ga je op pad met een groep, dan is de groepreisverzekering een optie.

Uit In Nederland verzekering
Reisverzekeraar de Europeesche heeft een speciale Uit In Nederland verzekering. Dit is een doorlopende reisverzekering met een dekking voor vakanties en dagtrips in Nederland. Hiermee ben je dus het hele jaar door verzekerd. Tijdens een dagje uit zijn je bezittingen dan ook verzekerd. Bijvoorbeeld als je naar een pretpark, strand of evenement gaat.

Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering is tevens voor vakanties in Nederland niet onverstandig. De annuleringsverzekering dekt annuleringskosten indien een vakantie niet door kan gaan of vergoedt (gedeeltelijk) de reissom wanneer je vakantie afgebroken moet worden. Dit kan alleen onder de annuleringsvoorwaarden. Stel dat er een familielid overlijdt, waardoor jij niet op vakantie kunt. Een annuleringsverzekering dekt in dit geval de financiële gevolgen. Maar ook wanneer je de vakantie vroegtijdig moet afbreken vanwege een verzekerde gebeurtenis, ontvang je een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739