vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Schengenvisum voor Nederland ruim 41% duurder voor Surinamers

Schengenvisum voor nederland ruim 41% duurder voor surinamers Met ingang van 14 september 2017 moeten Surinamers die een Schengenvisum voor Nederland aanvragen, zoveel mogelijk gebruik maken van de externe dienstverlener VFS Global Services in Paramaribo.

De Nederlandse ambassade wil de inname van de documenten voor een visumaanvraag uitbesteden. Hierdoor wordt een visumaanvraag voor Surinamers wel ruim 41% duurder. Reizigers betalen nu nog € 60 voor een visumaanvraag. Voor de dienstverlening van VFS Global Service komen er kosten bij, een visumaanvraag gaat dan € 85 kosten.

Vanaf 14 september moeten Surinamers een visumaanvraag en bijbehorende documenten, zoals het bewijs van een medische reisverzekering, inleveren bij VFS Global aan de Prins Hendrikstraat 14 in Paramaribo. Visumaanvragers kunnen er, uitsluitend op afspraak, terecht van maandag tot en met zaterdag. Een afspraak kan men vooraf maken via de VFS Global-website.

VFS Global controleert het dossier op volledigheid en neemt de visumleges en servicekosten in ontvangst. Daarna worden de aanvragen binnen vijftien dagen verder afgehandeld in Den Haag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aanvragers kunnen hun reisdocumenten bij toekenning van het visum, weer ophalen bij het kantoor van VFS Global aan de Prins Hendrikstraat.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739