vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schoolreisverzekering met aansprakelijkheidsdekking € 0,26 p.p.

Schoolreisverzekering met aansprakelijkheidsdekking
Schoolreisverzekering

Binnenkort op schoolreis? Sluit hier je schoolreisverzekering met aansprakelijkheidsdekking af. De school- en groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance geeft dekking voor alle schoolreizen in Nederland en Europa. Je hoeft voor deze schoolreisverzekering alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten.

Speciaal voor schoolbestuur, onderwijzend personeel, begeleiders en scholieren ook de aansprakelijkheid van schoolbestuur en onderwijzers is meeverzekerd. Deze uitstekende en uitgebreide schoolreisverzekering kost slechts € 0,26 per persoon per dag. De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor:

 • SOS-hulpverlening (o.a. redding, opsporing, repatriëring en extra verblijfskosten)
 • ongevallen (uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden)
 • medische kosten (ambulancevervoer, dokters- en ziekenhuiskosten)
 • rechtsbijstand (ook bij geschillen met de reisorganisatie)
 • aansprakelijkheid (schade aan spullen van derden)
 • schade aan logiesverblijven

Deze verzekering is niet alleen geschikt voor scholen en verenigingen, maar ook voor andere groepen die een of enkele dagen in Nederland of Europa een (school)reis hebben of op kamp gaan.

Het afsluiten van de schoolreisverzekering gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt direct de polis per e-mail en jouw groeps- of schoolreis is verzekerd.

Allianz Global Assistance in Amsterdam is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste verzekering voor jouw school- of groepsreis!

Schoolreisverzekering

Ga je een schoolreisje organiseren en wil je geen risico lopen? Sluit dan hier een schoolreisverzekering af voor slechts € 0,34 per persoon per dag. De groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance geeft dekking voor alle schoolreisjes in Nederland en Europa. Verzekerd zijn de deelnemers aan de schoolreis of groepsreis:

 • Schoolbestuur
 • Onderwijzend personeel
 • Begeleiders
 • Scholieren

Premie Schoolreisverzekering

De kosten zijn v.a. € 0,26 per persoon per dag. De leerlingen en begeleiders zijn dan verzekerd voor SOS-Hulpverlening, zoals redding en opsporing, ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit), schade aan logiesverblijven, medische kosten (dokters- en ziekenhuiskosten), rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Aantal personenBasisdekking*Basis + BagageBasis + (winter)sportenBasis + Bagage + (winter)sporten
t/m 20€ 10,-€ 17,50€ 19,-€ 22,-
t/m 40€ 17,50€ 30,-€ 33,-€ 38,-
t/m 60€ 24,-€ 37,-€ 46,-€ 53,-
t/m 80€ 29,50€ 42,-€ 58,-€ 66,-
t/m 100€ 34,-€ 46,-€ 66,-€ 76,-
t/m 150€ 48,-€ 64,-€ 90,-€ 104,-
t/m 200€ 61,-€ 80,-€ 112,-€ 126,-
t/m 250€ 73,-€ 90,- € 132,-€ 144,-
t/m 300€ 84,-€ 100,-€ 145,-€ 156,-
t/m 350€ 94,- € 110,-€ 161,-€ 174,-
t/m 400€ 103,-€ 120,-€ 171,-€ 183,-
* De basisdekking van de Groeps- en Schoolreisverzekering bestaat uit SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

Heb je nog geen Schoolreisverzekering? Deze kan je hieronder zelf eenvoudig afsluiten. Eerst bereken je de premie. Indien akkoord dan vul je de gegevens in van de verzekeringsnemer. 

Aansprakelijkheid schoolbestuur en onderwijzers meeverzekerd

Wanneer je een schoolreis organiseert ben je verantwoordelijk en wil je zo min mogelijk risico lopen. Het organiseren is al een hele klus en tijdens het schoolreisje wil je goed verzekerd zijn tegen onverwachte omstandigheden, die je niet van te voren kunt inschatten. Mocht er toch iets vervelends gebeuren tijdens de schoolreis, dan kunnen de verantwoordelijke personen door derden aansprakelijk gesteld worden. Ook leerlingen kunnen aansprakelijk gesteld worden en dat wil je als schoolleiding uiteraard voorkomen en tegen verzekerd zijn.

Om goed verzekerd op schoolreis te gaan, is er de school- en groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit is een reisverzekering speciaal in het leven geroepen om schoolreisjes optimaal tegen meerdere risico’s te verzekeren. Een van de onderdelen van de groepsreisverzekering is de aansprakelijkheidsverzekering.

Allianz Global Assistance biedt een vergoeding voor de schade die je toebrengt aan anderen en aan spullen van anderen waarvoor je aansprakelijk bent. Zij vergoeden de schade als je verzekerd was op het moment dat je schade veroorzaakte of dat de schade ontstond. En ook als je schade veroorzaakt als begeleider van de groepsreis.

Wat is ver­ze­kerd op de Schoolreisverzekering?

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou of de andere verzekerde deelnemers aan de schoolreis. Daarnaast zijn de scholieren en hun begeleiders verzekerd voor de aanvullende dekkingen die zijn gekozen.

Wanneer er sprake is van ziekte, ongeval of vermissing van een verzekerde, is men verzekerd voor:

 • Extra verblijfkosten.
 • Extra terugreiskosten naar Nederland.
 • Kosten van terugkeer per ambulancevliegtuig.
 • Kosten van ziekenhuisbezoek.
 • Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar.
 • Verblijfkosten (max. 2 familieleden).
 • Kosten van opsporings- en reddingacties.

Wanneer een verzekerde is overleden, is men verzekerd voor:

 • Vervoerskosten stoffelijk overschot of kosten van begrafenis of crematie in het buitenland incl. overkomst van 2 familieleden.
 • Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot

Wanneer een niet-meereizende familielid van verzekerde ziek is, een ongeval heeft of overleden is, ben je verzekerd voor:

 • Extra terugreiskosten naar Nederland.
 • Extra kosten van terugkeer naar de reisbestemming.

Tevens ben je verzekerd voor reisongevallen en de volgende uitkeringen zijn van toepassing:

 • Uitkering in geval van overlijden ten gevolge van een ongeval.
 • Uitkering in geval van algehele blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.

Me­dische kosten

Verzekerden hebben recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt ook onder de dekking.

Ba­ga­gedekking (optioneel)

Kies je voor deze dekking, dan zijn de deelnemers aan de schoolreis verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van bagage. De maximale vergoeding is € 1.000. Het eigen risico bij bagage bedraagt € 50,-.

Bij­zon­de­re spor­ten (optioneel)

Ga je met de groep scholieren op wintersport? Of beoefenen jullie een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als één van de de groepsleden een ongeval krijgt tijdens de beoefening van de sport.

On­ge­val­len

Bij blijvende invaliditeit of overlijden van verzekerden door een ongeval keert de verzekeraar een vast bedrag uit. Bij overlijden door ongeval is dat maximaal € 10.000,- bij blijvende invaliditeit is dat maximaal € 40.000,-

Rechts­bij­stand

Met dit onderdeel van de verzekering ben je als organisator van de schoolreis verzekerd voor geschillen die je in verband met de reis of het uitje hebt gesloten. Daarnaast ontvangen verzekerden juridische ondersteuning bij het verhalen van schade aan bagage.

Aan­spra­ke­lijk­heid

Allianz Global Assistance biedt een vergoeding voor de schade die je toebrengt aan anderen en aan spullen van anderen waarvoor je aansprakelijk bent. Zij vergoeden de schade als je verzekerd was op het moment dat je schade veroorzaakte of dat de schade ontstond. En ook als je schade veroorzaakt als begeleider van de groepsreis.

Europadekking

De verzekering is geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Schoolreisjes: ontspanning en educatie

Schoolreizen zijn leuk en leerzaam. Vaak hebben schoolreizen leerzame thema’s. Tijdens een (meerdaagse) schoolreis kunnen leerlingen een ontspannende wandeling maken door een bos of natuurgebied en tijdens die wandeling iets leren over de dieren en planten uit het bos. Hiernaast wordt ook aan sport gedaan voor de conditie van de leerlingen. Voorbeelden zijn fietsen, zwemmen, lopen en wandelen. Er kan natuurlijk altijd wat vervelends gebeuren en daarom is een Schoolreisverzekering van belang.

Voordelen Allianz Global Assistance Schoolreisverzekering

 • Perfect verzekerd met de school op reis
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
 • Standaard dekking met mogelijkheid tot uitbreiding

Over Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met ruim 10.000 medewerkers in meer dan 34 landen wereldwijd. Inmiddels maken 250 miljoen klanten gebruik van onze dienst- en hulpverlening.

In Nederland biedt de Allianz Global Assistance Group met 270 medewerkers medische hulpverlening aan 3,5 miljoen mensen en verzorgt ze de voertuigenhulpverlening voor ruim 2 miljoen auto’s.

Vragen?

Heb je nog vragen over de schoolreisverzekering? Neem dan contact met ons op: info@reisverzekeringblog.nl of per telefoon: 055 – 540 04 08 (wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 – 12.00 uur).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739