vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ski’s meest geclaimd bij reisverzekeraar

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Het skiseizoen is alweer bijna afgelopen. Deze winter is er weer behoorlijk wat bagage zoekgeraakt, beschadigd of gestolen. Europeesche Verzekeringen heeft uit alle claims die dit seizoen zijn binnengekomen een schade top 10 vastgesteld.

Bagageschade top 10 winterseizoen 2009/2010

  1. ski’s
  2. skikleding
  3. bril/zonnebril/lenzen
  4. skibril
  5. stokken
  6. snowboard
  7. mobiele telefoon
  8. skischoenen
  9. skihelm
  10. camera

Uitrusting meest geclaimd
Wanneer we de winter top 10 vergelijken met de geclaimde bagage uit de zomer top 10, zien we dat tijdens de wintersport met name uitrusting wordt geclaimd. De camera werd afgelopen zomer het meest geclaimd, maar in de winter top 10 staat deze op de tiende plaats.

Bril: vaak schade of verlies
Net als tijdens de zomer blijft ook in de winter de (zonne)bril een voorwerp dat geplaagd wordt door schade of verlies. Wintersporters hebben goed zicht nodig op de piste. Daarnaast hebben zij na de vakantie ook nog vaak een lange autoreis voor de boeg. Het is dus zeker verstandig om een reservebril mee te nemen, voor het geval je bril tijdens de vakantie beschadigd of verloren raakt.

Medische kosten grootste kostenpost
Gedurende de wintersport spelen medische kosten een grotere rol dan bagage. Er kan altijd iets mis gaan op de piste en het is daarom belangrijk dat je goed verzekerd bent tegen de financiële risico’s hiervan. Een basiszorgverzekering vergoedt namelijk niet alle kosten in dit geval. Daarom is het belangrijk dat je een reisverzekering inclusief wintersportdekking afsluit.

Doktersrekeningen meest gedeclareerde medische kosten
Doktersrekeningen zijn de meest gedeclareerd medische kosten, gevolgd door niet-genoten skilessen en ongebruikte skipassen als gevolg van blessures. Een knieblessure is overigens de meest voorkomende blessure tijdens de wintersport.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739