vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International: Tips voor Oranje supporters die naar Brazilië reizen

Tips voor Oranje supporters die naar Brazilië reizen

Tips voor Oranje supporters die naar Brazilië reizen

Binnenkort start het WK voetbal in Brazilië. Reis je af naar het land van de samba om Oranje aan te moedigen? Lees dan nog even de tips van SOS international door zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Geld en reisdocumenten

Geldig paspoort
Je hebt voor de reis naar Brazilië geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat, wanneer je Brazilië weer verlaat nog tenminste 6 maanden geldig is.

Geld en documenten
Bewaar geld, reisdocumenten en betaalpassen niet op één plek.

Kopieën
Maak een scan van je verschillende pasjes en reisdocumenten en zet het op een USB stick of sla het op in de cloud. Kopieën maken kan natuurlijk ook.

Pinnen in Brazilië
Om te kunnen pinnen in Brazilië moet je je pas geschikt maken voor pinnen buiten Europa. Standaard staat je pinpas ‘uit’ voor pinnen buiten Europa. Je pas instellen voor gebruik buiten Europa doe je online via internetbankieren of bij je bank.

Skimmen
Kijk uit voor skimmen in Brazilië. Dubbelcheck de pinautomaat en hou je pincode uit het zicht.

Noodgeld
Kom je in de situatie dat je geen betaalmiddelen meer tot je beschikking hebt, dan kunnen wij noodgeld voor je verstrekken. Dit regelen wij via Western Union. We zorgen er dan voor het dat het geld bij een van de Western Union kantoren in Brazilië voor je klaar ligt. Via de Agent Locator van Western Union kun je opzoeken in welke steden er afhaalpunten zijn.

Waardevolle spullen

Sieraden
Draag geen kostbare sieraden, laat ze eventueel in het hotel achter in een kluisje.

Elektronica
Loop niet te overduidelijk rond met je tablet, telefoon of camera. Natuurlijk kun je deze spullen wel gebruiken maar berg ze op als je ze niet meer nodig hebt zodat ze niet in het zicht blijven.

Rugzak
Loop je vaak met een rugzak? Doe er dan geen waardevolle spullen in. Een rugzak is makkelijk open te snijden zonder dat je het in de gaten hebt. Als het druk is draag dan je rugzak aan de voorkant.

Medische voorbereiding en hulp

Medicijnpaspoort & medische gegevens
Gebruik je medicijnen zorg dan dat je je medicijnenpaspoort bij je hebt. Je medische gegevens kun je ook vastleggen in de SOS International INFO Tag. Dit is een metalen label voorzien van een QR code. Met een scan van deze code zijn belangrijke medische en contactgegevens direct beschikbaar. Een veilig idee als je iets overkomt. De tag is te bestellen op www.sosopreis.nl. Daar is ook alle informatie over de tag te vinden.

Medicijnen in handbagage
Doe je medicijnen voor de zekerheid in je handbagage. En neem een reserverecept mee.

Vaccinaties
Enkele van de speelsteden bevinden zich in het Amazonegebied waar Malaria en Gele koorts voorkomen. Zorg ervoor dat je je voor vertrek goed laat adviseren over bescherming tegen deze ziektes. In andere grote steden, waaronder Rio de Janeiro en Sao Paolo, komen met regelmaat Dengue-epidemieën voor. Goede bescherming tegen muggenbeten is dan ook belangrijk. Voor informatie over vaccinaties en verdere bescherming kun je terecht bij een van de KLM Travel Clinics of bij de GGD.

Medische hulp rondom stadions
Medische hulp in of rond de stadions waar de wedstrijden gespeeld worden, valt onder de verantwoordelijkheid van de FIFA in samenwerking met de Braziliaanse regering. Heb je hier medische hulp nodig dan kun je je tot de organisatie wenden. Zij zullen ervoor zorgen dat je geholpen wordt.

Ziekenhuizen
De kwaliteit van de zorg in de Braziliaanse ziekenhuizen verschilt per stad/regio. Grote steden als Rio de Janeiro en Sao Paolo hebben een aantal goede ziekenhuizen, terwijl in de stad Manaus de medische voorzieningen minimaal zijn. Per speelstad heeft onze Braziliaanse partner Compleet Assistance voorkeursziekenhuizen aangewezen. Mocht een ziekenhuis bezoek nodig zijn neem dan zo snel mogelijke contact met ons op zodat we je naar een van deze voorkeursziekenhuizen kunnen verwijzen. Onze alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar.

Prijsverhogingen
De verwachting is dat sommige ziekenhuizen de prijzen voor medische zorg tijdens de WK zullen verhogen. Uiteraard zullen wij als alarmcentrale onze procedures om medische kosten beheersbaar te houden ook tijdens het WK toepassen. Als een factuur afwijkt en irreële bedragen in rekening worden gebracht zullen wij in onderhandeling gaan over de hoogte van het bedrag met als doel de prijs te verlagen.

Lokale partner: Compleet Assistance
In Brazilië werken wij samen met onze IAG partner Compleet Assistance. Compleet Assistance heeft zich de afgelopen periode gedegen voorbereid op de WK. Bij hulpvragen vanuit Brazilië kunnen we dan ook met een gerust hart terugvallen op Compleet Assistance mocht dat nodig zijn.

Verzekeringen

Reisverzekering inclusief geneeskundige kosten
Met alleen een zorgverzekering met een beperkte dekking (vergoeding van 1x of 2x het Nederlandse tarief) voor medische hulp in het buitenland ben je onvoldoende verzekerd in Brazilië. Zeker als je in een privékliniek wordt opgenomen. Om dit probleem voor te zijn adviseren wij een reisverzekering inclusief geneeskundige kosten af te sluiten. Dan worden de meerkosten door de reisverzekering vergoed.

Werelddekking
Controleer of je reisverzekering Europa- of Werelddekking heeft. Voor Brazilië heb je werelddekking nodig!

Verzekeringsgegevens bij de hand
Neem de pasjes van je zorg- en reisverzekering mee. Dan heb je altijd de gegevens en het telefoonnummer van je alarmcentrale bij de hand. Je kunt hiervoor ook de gratis SOS op Reis app downloaden voor iPhone of android. In deze app kun je al je verzekeringsgegevens vastleggen. Daarnaast heb je direct beschikking over de verschillende noodnummers in Brazilië.

Contact met je alarmcentrale

Telefoonnummer alarmcentrale in je telefoon
Sla het telefoonnummer van je alarmcentrale op in je telefoon. Mocht hulp nodig zijn heb je het nummer altijd bij de hand. De Nederlandse alarmcentrales zijn 24 uur per dag bereikbaar. Contact via de SOS op Reis app Met de SOS op Reis app heb je direct het juiste telefoonnummer van je alarmcentrale bij de hand. Daarnaast heb je via de app ook de beschikking over de verschillende noodnummers in Brazilië. De app is gratis te downloaden voor iPhone en android.

Digitaal melden
Nog een handige functionaliteit is het smartmelden. Hiermee kun je je melding digitaal aan ons doorgeven in plaats van telefonisch. Met zo’n digitale melding stuur je via de app een aantal relevante gegevens als: – je locatie – hulpvraag – naam verzekeraar – e-mail adres – mobiele telefoonnummer Na ontvangst van de melding, nemen wij contact met je op om verdere hulp in gang te zetten.

Hulp nodig?
Neem zo snel mogelijk contact op!Heb je hulp van je alarmcentrale nodig, neem dan zo snel mogelijk contact op! We zijn 24 uur per dag bereikbaar. Hoe eerder we op de hoogte zijn van de situatie hoe beter we kunnen helpen! Wij wensen alle Oranje supporter in Brazilië én in Nederland een geweldig WK toe!

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739