vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tips voor oranjefans in Brazilie

WK-voetbal-Brazilie Het WK is in aantocht en we tellen de nachtjes al af. De deelnemende selecties zijn inmiddels bij elkaar gekomen om de laatste voorbereidingen te treffen. Het is nu ook tijd voor Oranje supporters om zich voor te bereiden.

Mocht je dus nog richting Brazilië gaan om het festijn mee te maken en om andere hotspots te bezoeken, dan lees je hier de vijf beste tips, zodat ook reizigers zich net als de spelers goed kunnen voorbereiden op het WK.

1.Dit is hèt moment om te boeken
Er werd het meest gezocht naar hotels in Brazilië in december, maar de meeste boekingen voor het WK vonden begin april plaats. Hotelprijzen waren toen behoorlijk hoog. Veel accommodaties werden gereserveerd voor stafmedewerkers, spelers, families van de spelers en sponsors. Nu de FIFA al deze kamers gereserveerd heeft, is de vraag minder waardoor de prijzen van hotels aanzienlijk gedaald zijn. Mocht je nog twijfelen om die kaartjes te kopen, dan is dit het moment om je alsnog in oranje te hullen en richting Brazilië te gaan om zelf het WK mee te maken.

2. Kies de speelstad die het beste bij je past
De beste plekken om te verblijven voor voetbalfans zijn Salvador, Porto Alegre en São Paulo, omdat de eerste wedstrijden daar gespeeld worden. Wil je de beste verbinding hebben naar alle steden én een gezellig sfeertje meepakken, dan kun je het beste kiezen voor São Paulo. Besluit je een paar dagen te verblijven in Salvador, dan zul je kennismaken met de unieke vibe van de rijke afro-Braziliaanse cultuur in deze stad. Porto Alegre is bovenal een commerciële havenstad met weinig culturele invloeden.


Extra tip: sluit een goede reisverzekering af. De basisziektekostenverzekering kan immers in sommige gevallen niet voldoende zijn voor dekking van medische kosten. Als je tijdig een reisverzekering voor Brazilië afsluit, ben je verzekerd tegen materiële-, immateriële- en letselschade die je tijdens je reis of verblijf kunt oplopen. Een reisverzekering zorgt er voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen. Afsluiten of meer informatie: Kortlopende reisverzekering


3. Vergeet het strand niet
Ben je mooi op tijd gearriveerd in Brazilië, dan is het strand van Rio, Copacabana een no-brainer. Het is het bekendste strand van Brazilië. Er zijn een paar historische forten te vinden aan de uiteinden van Copacabana Beach. Fort Copacabana en de promenade zijn prachtig om te zien en het strand is maar liefst 4 kilometer lang. Je vindt er hele goede restaurants, barretjes en hotels. Het beste hotel ter wereld is er ook te vinden en heet Copacabana Palace. Je kunt vanaf de promenade gemakkelijk naar een ander populair strand gaan, genaamd Ipanema. Lekker bijkomen na al het voetbalgeweld doe je dus lekker op het strand.

4. Bezoek ook andere Zuid-Amerikaanse hotspots
Reizigers die er een langere vakantie van willen maken wanneer ze het voetbal zat zijn, kunnen een trip plannen naar Bonito, Rio Quente, Blumenau, Iguazu en Fernando de Noronha. Dit zijn de beste plekken voor reizigers die wél die kant op willen, maar geen oranje meer willen zien. Natuurlijk zijn er meer hotspots in Zuid-Amerika. De plekken rondom Brazilië waar je absoluut naar toe moet zijn de Iguazu Falls in Argentinië en Machu Pichu in Peru. Maar ook een bezoek aan de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Zuid-Amerika.

5. Zorg dat je reisschema op orde is
Een groot, wereldwijd evenement trekt veel bezoekers. Denk er daarom aan dat je er niet alleen zult zijn en dat de gebruikelijke toeristenattracties drukker zijn dan normaal. Dit heeft ook invloed op de logistieke voorzieningen. Zorg er daarom voor dat je reisschema op orde is en dat je weet hoe je van A naar B kunt komen. Op deze manier kun je optimaal genieten van alle festiviteiten die plaatsvinden op de plek waar je verblijft.

Bron: Expedia.nl

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739