vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Update beving Japan: reisverzekering of annuleringsverzekering bij de Europeesche

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Voor de kust van Japan heeft vrijdag 11 maart een zware aardbeving van 8,9 op de schaal van Richter plaatsgevonden. De beving heeft een tsunami en problemen bij een aantal kernreactoren veroorzaakt.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen heeft de Europeesche de berichtgeving aangepast.

Annuleringsverzekering

Mijn vlucht is vertraagd waardoor mijn vakantie korter wordt. Krijg ik dat vergoed?

  • Bij een reisperiode van meer dan drie dagen geldt een vergoeding voor vertrekvertraging op de heenreis. Deze geldt vanaf een vertraging van meer dan 8 uur tot een maximum van 32 uur. Bij meer dan 8 uur vertraging wordt 1 ongebruikte dag vergoed, bij meer dan 20 uur 2 dagen en bij meer dan 32 uur 3 dagen.

 

Mijn vlucht is geannuleerd door mijn reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Valt dit binnen de dekking van mijn annuleringsverzekering?

  • Wij adviseren je contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waar de reis geboekt is. De Annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking.

 

Ik wil graag mijn reis naar Japan annuleren. Is dit gedekt op mijn annuleringsverzekering?

  • Je kunt annuleren bij een geldige annuleringsreden zoals een ernstige ziekte of overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad. De aardbeving in Japan is geen gebeurtenis die in de voorwaarden is opgenomen als annuleringsreden en is daarom niet verzekerd. Er zijn reisorganisaties die hebben besloten hun klanten niet naar Japan te vervoeren en hen schadeloos te stellen.

 

Reisverzekering

Loopt mijn verzekering door als ik langer dan gepland in Japan moet blijven?

  • Heb je een reis geboekt en kan je niet op de geplande datum naar huis, dan blijft de reisverzekering gedurende deze periode gewoon van kracht.

 

Door de situatie in Japan kan ik niet terug op de geplande datum. Worden mijn extra gemaakte reis- en verblijfskosten vergoed?

  • Kan je niet op het geplande moment terugkeren naar Nederland, dan zijn gemaakte extra reis- en verblijfskosten gedekt op de reisverzekering. Extra kosten moeten altijd vooraf worden voorgelegd aan de Europeesche Hulplijn tel: +31 20 651 5777. Reizigers die georganiseerd op vakantie zijn, adviseren wij contact op te nemen met hun reisorganisatie.

 

Worden extra gemaakte reis- en verblijfskosten vergoed als ik eerder terug wil naar Nederland?

  • In uitzondering op de voorwaarden biedt de Europeesche voor verzekerden die al vóór 17-03-2011 in Japan verbleven, een vergoeding voor onvoorziene extra reis- en verblijfskosten in verband met eerdere terugkeer naar Nederland. Normaal gesproken bieden de voorwaarden geen dekking voor de gebeurtenissen in Japan. De Europeesche maakt een uitzondering en doet haar uiterste best haar verzekerden veilig thuis te krijgen.  Extra kosten moeten altijd vooraf worden voorgelegd aan de Europeesche Hulplijn tel: +31 20 651 5777. De Europeesche Hulplijn zal hulp verlenen bij het organiseren van de vervroegde terugreis.

 

Omboekverzekering

Ik heb een omboekverzekering afgesloten bij het boeken van mijn reis naar Japan. Kan ik de verzekering nu inzetten bij het omboeken van mijn reis naar een andere bestemming?

  • Heb je een omboekverzekering voor 11 maart 2011 afgesloten, dan kun je de verzekering gebruiken voor de situatie in Japan. Er is sprake van een natuurramp en als gevolg daarvan kan de reis in redelijkheid niet meer worden gemaakt.

 

Ik heb een omboekverzekering en heb een reis geboekt naar een land in de buurt van Japan. Kan ik gebruik maken van mijn omboekverzekering?

  • Voor bestemmingen buiten Japan is de situatie in Japan geen geldige reden om de omboekverzekering te gebruiken.

 

Meer weten?

  • Heb je vragen over de reis-, annulerings- of omboekverzekering van de Europeesche? Bel de Klantenservice op 020 – 651 52 53 of mail acceptatiereis@europeesche.nl.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739