vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Verandering in de visumprocedure bij Nederlandse Ambassade in Bangkok

vis_scanner-Schengen

Afgifte van vingerafdrukken voor Schengenvisum

Met ingang van 14 november 2013 zal een aanvrager van een Schengenvisum ook zijn of haar vingerafdrukken moeten afgeven op de Nederlandse ambassade in Bangkok. De afgifte van vingerafdrukken zijn een vereiste tijdens iedere visum aanvraag om Nederland binnen te komen.

Deze verandering heeft invloed op alle soorten visa; zowel een visum kort verblijf (VKV) als een visum voor lang verblijf (MVV) zullen vingerafdrukken nodig zijn.

Alle visumaanvragers (met bestendig verblijf in Thailand) die een visum voor Nederland willen, dienen zich in persoon op de ambassade in Bangkok te melden; de aanvrager zal dan ook in persoon naar de ambassade toe moeten komen.

Visum Informatie Systeem

De landen van de Europese Unie hebben een gemeenschappelijk informatiesysteem voor Schengen-visa. Daarbij wordt gebruik gemaakt van digitaal opgeslagen vingerafdrukken en foto’s. In het systeem wordt informatie over alle kortdurende visa opgenomen voor alle landen in het Schengengebied.

Wie een kortdurend visum voor een Schengenland wil hebben voor zaken, familiebezoek, vakantie of studie, geeft bij zijn aanvraag zijn foto en vingerafdrukken af. Die worden digitaal in het Visa Informatie Systeem (VIS) opgeslagen, samen met andere gegevens over de aanvraag. Daardoor zal de controle aan de grens sneller verlopen en kan identiteitsfraude worden voorkomen. Ook bij verlies of diefstal van een paspoort met visum – of als mensen zeggen dat dat is gebeurd – kan gecontroleerd worden of er een geldig visum was afgegeven.

De opgeslagen vingerafdrukken worden vijf jaar bewaard. Daardoor is het niet nodig bij elke nieuwe visumaanvraag opnieuw vingerafdrukken af te geven.

In het VIS komen de visumaanvragen bij alle Schengenlanden bij elkaar. Zo kunnen de landen informatie over eerdere en actuele visumaanvragen met elkaar uitwisselen.

Meer informatie over het aanvragen van een Schengenvisum lees je hier: Schengenvisum aanvragen

Video Visum Informatie Systeem Schengenvisum

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/PsyWLOvMQjM[/youtube]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739