vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Veel meer vertragingen bij Nederlandse luchtvaartmaatschappijen afgelopen zomer

compenstaie-bij-vertraging

Tijdens de zomermaanden juli en augustus 2014 waren er twee keer zoveel vertragingen onder de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in vergelijking met dezelfde periode in 2013.

Een aantal dagen met slecht weer en technische problemen die de luchtvaartmaatschappijen parten speelde zijn de grootste oorzaken van de stijging. Het gaat om vertragingen met een aankomstvertraging van meer dan 3 uur, zo laat EUclaim weten.

Oorzaak stijging vertragingen

28 juli 2014 had een grote impact op het aantal vertragingen. Het vliegverkeer op bijvoorbeeld Schiphol had veel hinder op deze dag door onweersbuien. De luchthaven is zelfs even geheel gesloten geweest. Binnenkomende vluchten hebben moeten uitwijken en vertrekkende vluchten waren vertraagd die dag. Niet alleen het slechte weer in Nederland heeft tot vertragingen geleid, maar bijvoorbeeld ook in Barcelona en Istanbul. Zowel de luchthaven Ataturk als Sabiha Gokcen in Istanbul hebben meerdere dagen last van onweersbuien gehad.

Opvallend veel vertraagde vluchten met recht op vergoeding

Opvallend zijn het aantal vertragingen van KLM en transavia.com die niet veroorzaakt zijn door buitengewone omstandigheden (overmacht). KLM laat een stijging zien van 46% meer vertragingen die niet door een buitengewone omstandigheid zijn veroorzaakt. Transavia laat zelfs een stijging zien van 54%. Dit zijn de zogenaamde claimbare vluchten. Passagiers op deze vertraagde vluchten hebben recht op een vergoeding voor het ongemak.

Arke presteert hetzelfde als vorige jaar. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat Arke iets minder vluchten heeft uitgevoerd in 2014. Corendon Dutch Airlines heeft deze zomer het beste gepresteerd. Waarbij Corendon Dutch Airlines 26% méér vluchten heeft uitgevoerd, hebben zij slechts één claimbare vertraging meer dan vorige jaar.

Bron: EUclaim

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739