vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekeraars: Alleen officiële reisadviezen bepalend

Verzekeraars: Alleen officiele reisadviezen bepalend
Verzekeraars: Alleen officiele reisadviezen bepalend

Reisverzekeraars die vragen van klanten ontvangen over de website reisadvies.nu, een niet-officiële website met reisadviezen van een groep reisorganisaties, laten weten dat alleen de officiële reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bepalend zijn.

Consumenten moeten uitsluitend de reisadviezen van de overheid volgen. Dat laat het Verbond van Verzekeraars weten.

Op de niet-officiële website, die veel lijkt op die van het ministerie van Buitenlandse Zaken en dezelfde kleurcodes voor reisadviezen hanteert, worden reisadviezen gunstiger voorgesteld. Dat kan verzekerden op het verkeerde been zetten. Check voordat je op vakantie gaat altijd de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en je polisvoorwaarden of neem contact op met je eigen reisverzekeraar.

Verzekeraars hebben begrip voor de moeilijke periode door de coronacrisis, waarin de reisbranche zich bevindt, maar willen niet dat er verwarring ontstaat over reisadviezen.

Consumentenbond maakt melding bij ACM

De consumentenbond heeft inmiddels een melding gedaan bij toezichthouder ACM omdat ze vinden website www.reisadvies.nu verwarrend is voor consumenten. Het lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen.

De bond zegt daarover: “Reizigers hebben allerlei rechten op basis van de reisadviezen van de overheid. Dat zijn de enige adviezen die er toe doen. Bijvoorbeeld als het gaat om de dekking van reisverzekeringen en de mogelijkheid om een pakketreis gratis te annuleren. Wij vinden het ongewenst om verwarring te zaaien bij reizigers.”

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739