vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wellness vakanties steeds populairder

wellness-vakantie Door de vergrijzing zullen wellness vakanties steeds populairder worden.

Mensen gaan in de toekomst vaker en korter op vakantie is de voorspelling. Het vakantiegedrag wordt echter steeds gevarieerder. Vanwege de vergrijzing neemt de populariteit van kampeervakanties zelfs af. Men kiest steeds vaker voor reisjes waarin een bepaalde activiteit centraal staat. Wandelen, fietsen, culinair en cultuur zijn het populairst, maar wellness is één van de snelst groeiende branches. Touroperator Neckermann speelt in op deze trend en introduceert daarom Neckermann Wellness vakanties.

Effect vergrijzing op reizen en vakantie

Door de vergrijzing wijzigt de samenstelling van de totale groep vakantiegangers. In 2020 is 34% van de Nederlandse bevolking 55 jaar of ouder, waarvan 20% 65 jaar of ouder is.

Toekomstige senioren zijn vitaler en gewend om regelmatig op vakantie te gaan dit heeft een positieve impact op de participatie en de frequentie. 65-plussers hebben vaak andere reiswensen, vooral qua voorzieningen. Deze groep heeft meer belangstelling voor aspecten als gezondheid, Uitgebreid en veiligheid. Het streven naar materieel geluk is bij deze groep vervangen door de zoektocht naar immateriële waarden zoals; gezondheid, schoonheid en zingeving. Deze groep gaat bewuster leven en daar horen nieuwe normen en waarden bij zoals; werken om te leven in plaats van leven om te werken. Maar ook, eerlijk leven en duurzaam consumeren.

Doorlopende reisverzekering

Ga je regelmatig op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering de voordeligste oplossing. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en ga je dus nooit onverzekerd op reis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739