vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Op wereldreis in een elektrische auto

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Twee Franse ingenieurs maken een wereldreis in een elektrische Citroën. Het gaat om de eerste wereldreis met een elektrische auto die in serie wordt geproduceerd.

Bijzondere wereldreis

Op 11 februari vertrokken Xavier Degon (27) en Antonin Guy (28) voor hun bijzondere wereldreis. Afgelopen zaterdag (18 februari) arriveerde het duo voor een tussenstop in Rotterdam. De wereldreis startte in Straatsburg en duurt tweehonderd dagen. In totaal wordt 25.000 kilometer afgelegd door zeventien landen.

Een wereldreis als deze wordt voor het eerst verreden met een in massa geproduceerde elektrische auto. In totaal rijden Degon en Guy 25 duizend elektrische kilometers. De C-Zero moet dagelijks worden opgeladen en dat moet, bij een gebrek aan publieke oplaadpunten, meestal bij stopcontacten van de lokale bevolking. Volgens berekeningen van het duo hebben ze aan 250 euro aan stroom voldoende om de wereldreis te voltooien. Gedurende de reis denken ze 250 keer te moeten laden. Rotterdam is een speciale stop want daar gaat de auto op de boot naar de VS.

New York

Het tweetal vervolgt na New York de tocht dwars door de VS waarna het aan de westkust weer de boot zal pakken naar Japan. “Na Japan kunnen de grotere problemen ontstaan. Voor Europa en Nederland hebben we een kaart gemaakt waarop staat waar we iedere honderd kilometer wellicht de auto kunnen opladen. Als we straks in het midden van Kazakstan, China of Rusland zijn aanbeland, is het nog maar de vraag of mensen hun stroom willen delen om onze Citroën van elektriciteit te voorzien. En zelfs in Amerika kan het al moeilijk worden, want daar zijn grote delen dunbevolkt. ”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739