vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Een annuleringsverzekering kan hoge kosten voorkomen

Een annuleringsverzekering kan hoge kosten voorkomen

Stel je hebt een reis geboekt en je moet je vakantie afzeggen of vroegtijdig afbreken. Dan is dat een behoorlijke teleurstelling en een financiële tegenvaller.

Annuleringskosten

Wanneer je door omstandigheden niet op vakantie kan gaan, dan wil je een eerder geboekte reis annuleren. De reisorganisatie brengt hiervoor kosten in rekening, de zogenaamde annuleringskosten.

Afhankelijk van het moment van annuleren kunnen deze kosten hoog zijn, want als je op het laatste moment annuleert, betaal je meestal honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan betaal je een bepaald percentage. Om dit te voorkomen kun je een annuleringsverzekering afsluiten.

Annuleringsverzekering afsluiten

Om te voorkomen dat je bij een eventuele annulering met kosten geconfronteerd wordt, kan je hiervoor een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Je krijgt dan bij een annulering vóór de reis, de annuleringskosten vergoed. Wanneer je onverwachts naar huis moet tijdens je reis, dan krijg je de niet-gebruikte dagen de reiskosten vergoed. Meestal krijg je ook een vergoeding als je langer dan 8 uur vertraging hebt bij vertrek of aankomst. Een annuleringsverzekering moet je wel afsluiten binnen 7 dagen na boeking van je reis. Mocht je dat zijn vergeten dan kun je ons bellen. In veel gevallen kunnen wij je alsnog helpen.

Extra dekking annuleringsverzekering

Sommige reisverzekeraars bieden een kortlopende annuleringsverzekering aan met een extra dekking. Deze dekking zorgt er voor dat als je onverwachts tijdens je reis naar huis moet, je niet alleen de niet-gebruikte dagen vergoed krijgt, maar de gehele reissom. Zelfs al moet je de voorlaatste dag van je reis naar huis, je krijgt je reissom vergoed tot het maximaal verzekerde bedrag.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ben je van plan om vaker per jaar op vakantie te gaan, dan kan je met een Doorlopende annuleringsverzekering voordeliger uit zijn. Voordeel van een Doorlopende annuleringsverzekering is ook dat je nooit te laat bent of wellicht vergeet om een annuleringsverzekering af te sluiten met alle gevolgen van dien.

Annuleringsverzekering voor onverwachte omstandigheden

Een annuleringsverzekering biedt niet alleen een oplossing bij ziekte, maar ook bij andere onverwachte zaken. De volgende annuleringskosten worden onder andere vergoed:

 • ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uw klant zelf, zijn medereizigers of directe familieleden (1e,2e graad);
 • niet-vrijwillige werkloosheid;
 • het verkrijgen van een vaste baan na werkloosheid;
 • zwangerschap;
 • echtscheiding of ontbinding van een samenlevingsovereenkomst;
 • herexamen dat in de geboekte periode moet worden afgelegd.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Kosten

De premie voor de Kortlopende annuleringsverzekering bedraagt ongeveer 5,9% van de totale reis- en/of huursom.

Zeker op reis

Als je een annuleringsverzekering afsluit, heb je geen zorgen meer over eventuele financiële risico’s wanneer je jouw reis moet annuleren of afbreken. Word de reis geannuleerd, dan krijg je de volledige reissom vergoed. Bij afbreken de gemiste dagen van je vakantie. Vind je dit te weinig, sluit dan de extra dekking bij een annuleringsverzekering af, want die vergoedt de gehele reissom, al is het de voorlaatste dag.

Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Een kortlopende annuleringsverzekering moet direct bij de boeking of binnen 7 dagen daarna worden afgesloten.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij Reisverzekeringblog.nl kun je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance.

Bijzonderheden en uitbreidingen op een annuleringsverzekering

 • Bij sommige reisverzekeraars kan je ook lastminute boekingen verzekeren tegen annuleringskosten.
 • Een annuleringsverzekering biedt bij het tussentijdse afbreken van een vakantie een vergoeding voor niet genoten reisdagen. Afhankelijk van de gekozen dekking kan je zelfs de gehele reissom terug ontvangen.

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

 • Een reis die niet door kan gaan door faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR.
 • Het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files.
 • Overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een kortlopende annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739