vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANWB gaat in zorgreizen

ANWB gaat zorgreizen aanbieden

De ANWB gaat zorgreizen aanbieden. De eerste zorgreis zal naar Curaçao gaan en is bedoelt voor gezinnen waarvan iemand een mobiliteitsbeperking heeft.

Met het aanbod bijzondere reizen wil de ANWB begeleiding bieden zoals men dat thuis gewend is en die tevens gefinancierd kan worden. Zo kunnen Nederlanders die zorg nodig hebben toch op vakantie naar de zon.

ANWB reisbegeleiding

De reisbegeleiders van ANWB hebben een medische achtergrond en begeleiden de deelnemer vanaf Schiphol. Eenmaal op Curaçao komen daar ook verplegers en verzorgers van ‘Joseph Cares’ bij. Deze organisatie is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een mobiliteitsbeperking.

Zorg

De zorg die op Curaçao wordt aangeboden varieert van persoonlijke verzorging, verpleging tot begeleiding. Meestal reizen de deelnemers niet alleen, veelal reizen zij in gezelschap van familie of vrienden. Door de zorgmogelijkheid hoeft de reiziger met een beperking niet altijd om hulp te vragen bij medereizigers.

Financiering

Een groot gedeelte van de reizigers met een beperking heeft recht op zorg vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Wanneer er thuis of in een zorginstelling gebruikt wordt gemaakt van de AWBZ-zorg dan kan de reiziger de indicatie ook voor de vakantie gebruiken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739